dagen tot #NSW2018 | Onderdeel van de Europese Week van de Sport

Sport beweegt Rotterdam

“Voor veel Rotterdammers is sporten en bewegen een onderdeel van hun leven. Iedereen doet dat op zijn of haar eigen manier, waarbij plezier in sporten en bewegen voorop staat. Sport is op de eerste plaats goed voor de gezondheid, maar sport is nog veel meer. Het is ook een belangrijke economische stimulans en het maakt Rotterdam vitaler en levendiger; mensen ontmoeten elkaar door sport. We zijn dan ook blij en trots dat we in september de host city van de Nationale Sportweek zijn.” aldus wethouder sport Adriaan Visser.

De Nationale Sportweek past naadloos in de doelstelling die Rotterdam heeft om te investeren in sport en Rotterdammers te verleiden nog meer te sporten en bewegen. En Rotterdam zet sport in als middel om resultaten te bereiken op het gebied van gezondheid en maatschappelijke onderwerpen. Daarbij gebruikt Rotterdam de kracht van grote sportevenementen met activiteiten voor een breed publiek om hen kennis te laten maken met de diversiteit aan sporten. Bijvoorbeeld side events rond hardlopen, fietsen en zwemmen in de aanloop naar het WK Triathlon.

In Rotterdam vindt de opening van de Nationale Sportweek plaats op zaterdag 9 september. De gehele week wordt er een breed programma met activiteiten aangeboden. Zo krijgen onder meer nieuwe sporten die Rotterdammers op hun eigen manier, moment en plek beoefenen en sporten voor mensen met een beperking volop aandacht.

Opening Nationale Sportweek
Op zaterdag 9 september vindt de landelijke opening van de Nationale Sportweek plaats op het Skatepark SKATELAND in Rotterdam. NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis en wethouder sport van Rotterdam Adriaan Visser zijn hierbij aanwezig en verrichten de opening. Ook is er een demonstratie van urban sporters en er zijn verschillende sportpromotors van de Nationale Sportweek aanwezig, zoals Ralf Mackenbach, Annamarie Thomas, Barbara van Bergen, Mieke Cabout, en Innocent Anyanwu.

Programma
11.30 uur             Ontvangt op SKATELAND, Piekstraat 45 Rotterdam
12.00 uur             Presentatie door NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis en over sport en bewegen in Rotterdam door wethouder sport Adriaan Visser.
12.10 uur             Urban Sport demonstratie door het Skateland Team
12.25 uur             André Bolhuis en Adriaan Visser ondertekenen graffiti kunstwerk
12.30 uur             Einde programma. André Bolhuis, Adriaan Visser, Ralf Mackenbach, Annamarie Thomas, Barbara van Bergen, Mieke Cabout en Innocent Anyanwu (sportpromotors) zijn aanwezig ter promotie van de NSW.