dagen tot #NSW2018 | Onderdeel van de Europese Week van de Sport

Meedoen als basisschool

13 september: Sportieve Opening van het Schooljaar
Sport en bewegen op school is niet alleen leuk. Steeds meer onderzoek laat zien dat het ook belangrijk is voor de motorische, sociale én cognitieve ontwikkeling van kinderen. Om die reden is Onderwijs en Schoolsport benoemd tot 1 van de 5 grote maatschappelijke thema’s van de Nationale Sportweek. Op woensdag 13 september staat dit thema in de schijnwerpers.

Om het belang van bewegen én plezier voor kinderen op school extra kracht bij te zetten hebben NOC*NSF en Ferrero, partner van de Nationale Sportweek, deze dag omgedoopt tot de Sportieve Opening van het Schooljaar. NOC*NSF en Ferrero roepen alle basisscholen van Nederland op om op 13 september samen met ons het schooljaar sportief af te trappen. Hoe?

We vragen scholen om het Joy of moving beweegparcours, een combinatie van Apenkooi en de MQ SchoolTest, in hun eigen gymzaal aan te leggen en met zoveel mogelijk kinderen het parcours af te leggen. Plezier staat daarbij voorop. Een suggestie is om ook de ouders daar actief bij te betrekken zodat de kinderen samen met hun ouders het plezier van bewegen kunnen ervaren.

Iedereen kan meedoen 
Door de laagdrempelige opzet is deelname aan de Sportieve Opening van het Schooljaar voor alle scholen mogelijk. Want: welk kind houdt niet van apenkooien? En welke docent houdt niet van enthousiaste kinderen? De materialen die je nodig hebt zijn aanwezig in bijna alle gymzalen. Verder hoef je niets extra’s te regelen om mee te doen aan deze gezamenlijke aftrap.

Wat moet je doen als school?
1)    Download hier de instructie van het Joy of moving beweegparcours. 
2)    Schrijf je hieronder in en laat ons weten dat je woensdag 13 september meedoet aan de Sportieve Opening van het Schooljaar. 
3)    Alle deelnemende scholen ontvangen een spandoek van de Nationale Sportweek dat kan worden opgehangen in de school*.
4)    Als deelnemende school kun je bovendien kans maken op de MQ SchoolTest, een innovatieve en laagdrempelige tool om de motorische vaardigheden van kinderen in kaart te brengen (meer informatie over hoe je als school deze prijs kunt winnen volgt na registratie). 
5)    Deel de foto’s van jullie sportieve activiteiten op 13 september online met de #NSW2017.
6)    Have fun!

Heb je nog vragen? Mail naar sportactivatie@nocnsf.nl.
Heel veel plezier!

Dit initiatief is onderdeel van het actieplan Joy of moving dat Ferrero en NOC*NSF tijdens de vorige Nationale Sportweek hebben gelanceerd en tot doel heeft kinderen meer en beter te laten bewegen waarbij plezier centraal staat. 

*Zolang de voorraad strekt.