18 t/m 27 september #NSW2020 | Onderdeel van de Europese Week van de Sport

Word ambassadeur

Yes! Jij was nieuwsgierig genoeg om te kijken of je ambassadeur wilt worden van de NOC*NSF Nationale Sportweek, gaaf! Wij weten dat sport iets met je doet en willen dat de rest van Nederland dat ook gaat ervaren. Dat jij daar een voorbeeld van bent is geen twijfel over mogelijk. Daarom vragen we jou om ambassadeur te worden van deze week en nee dat hoeft niet veel tijd te kosten. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. We zetten de verschillende smaken voor je op een rij. De verschillende ambassadeurs smaken:

1.Bolletje vanille oftewel social media influencer


Promoot de NOC*NSF Nationale Sportweek bij jouw volgers op Instagram, Facebook en Twitter. Tag @Nationalesportweek en gebruik de volgende hashtags: #NSW2019, #BeActive en #sportdoetietsmetje.
Alvast wat voorbeelden van wat je op social media kunt zetten:

  • Je favoriete sportmoment uit de geschiedenis
  • Een persoonlijk verhaal wanneer sport iets met je doet/deed
  • Een oproep aan je volgers om te gaan bewegen tijdens de NSW
  • Een oproep aan je volgers om hun eigen sportmomenten te delen
  • Een vraag/quiz/poll wat sport voor jouw volgers betekent
  • Het delen van NOC*NSF Nationale Sportweek posts tijdens de NSW

Uiteraard helpen en ondersteunen we je graag bij het creëren van social content. Daarom lanceren wij van de zomer onze social media personalisatie tool! Hiermee maak je gemakkelijk een flyer,poster of social media post met het NSW sausje. We brengen je op de hoogte en helpen je op weg zodra de tool beschikbaar is. Voor een bolletje vanille kies je wanneer je de NOC*NSF Nationale Sportweek via social media onder de aandacht wil brengen.

2. Discodip oftewel een beetje van beide


Misschien ben jij geen social media tijger en vind je het leuker om meer offline bij te dragen aan de NOC*NSF Nationale Sportweek. Wellicht heb je een mooi sportverhaal om te delen voor in de media middels een interview of wil je jouw oude club waar het allemaal begon in de schijnwerpers zetten tijdens de Sportweek. Er zijn een aantal cheques beschikbaar om te overhandigen aan je oude (jeugd)club. Dus als je interesse hebt, meld je dan snel aan! Voor de discodip kies je wanneer je eenmalig een actie voor de Nationale Sportweek wilt doen.

3. Freakshake oftewel alles erop en eraan


Volledig gehezen in de NOC*NSF Nationale sportweek kleding wil jij aanwezig zijn bij één van de activiteiten die georganiseerd worden in de hostcites dit jaar. Daarnaast roep je via social media je volgers op om mee te doen aan de NOC*NSF Nationale Sportweek. Voor de freakshake kies je wanneer je een activiteit in Nieuwegein, Den Haag of Assen wilt bijwonen of leiden en op social media de NSW wilt promoten.

De NOC*NSF Nationale Sportweek in een notendop
De NOC*NSF Nationale Sportweek is een onderdeel van de Europese week van de Sport. Het doel van de Europese week van de Sport is om Europa te inspireren om meer te bewegen. NOC*NSF organiseert de Nationale week jaarlijks samen met bonden, gemeenten, partners, onderwijs en sportclubs. Dit jaar is de 16 e editie en staat de campagne volledig in het teken van: ‘sport doet iets met je’. Nieuwegein, Den Haag & Assen zijn de host cities. Tijdens de sportweek wordt in deze steden extra aandacht besteed aan de sport en worden dus vele sportactiviteiten georganiseerd. Let’s #BeActive!