18 t/m 27 september #NSW2020 | Onderdeel van de Europese Week van de Sport

sportclub

Tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek laten we heel Nederland zien dat iedereen kan genieten van sport en beweging. Want sport verbindt en levert mooie vriendschappen op. Kortom: ‘sport doet iets met je’. Dat is dan ook het thema van de NOC*NSF Nationale Sportweek dit jaar!

Wij vinden het super als jullie club mee doet aan de NOC*NSF Nationale Sportweek. Hoe? Door samen met ons de sport te promoten:

Promoot via social media

Laat jullie volgers op social media weten wat de sport(club) met jullie doet en roep jullie leden op hetzelfde te doen. Dat kan natuurlijk de tijdens de sportweek, maar ook voorafgaand. Deel je mooiste sportmomenten en tag de @Nationalesportweek. Zo activeer en inspireer je ook andere clubs om mee te doen. Bovendien maak je zo deel uit van de landelijke campagne en uiteraard de NOC*NSF Nationale Sportweek community. Dat levert ook extra zichtbaarheid op. Gebruik hiervoor de volgende hashtags:

#NSW2020
#BeActive
#sportdoetietsmetje

Organiseer sportactiviteit(en)

Hebben jullie leuke ideeën voor sportactiviteiten? Voer ze uit tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek, des te meer geluid, des te meer succes. Alleen gezamenlijk kunnen we laten zien dat iedereen kan genieten van sporten en bewegen. Laat potentiële leden bijvoorbeeld kennismaken met jullie club door een open dag te organiseren of geef een aantal clinics om mensen kennis te laten maken met jullie sport. Grootser aanpakken? Denk bijvoorbeeld aan een bootcamp op het grootste plein van de gemeente  in samenwerking met de sportbond en sportbedrijf. Vergeet niet altijd het sportbedrijf op de hoogte te stellen van georganiseerde activiteiten. Zij kunnen vaak ook nog extra ondersteuning bieden, of wellicht de sportbond. Wij hebben namelijk de sportbonden gevraagd of zij hun clubs in het zonnetje willen zetten tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek

Extra promotie

De beste ambassadeurs zijn natuurlijk jouw eigen leden, vrijwilligers en bestuurders. Vraag ze daarom of ze samen met jou de NOC*NSF Nationale Sportweek willen promoten! Deze toppers hebben samen een groot bereik en kunnen dus een groot aantal mensen inspireren om te gaan sporten en bewegen.