Bedankt voor een geweldige NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. Tot volgend jaar !

zo doe je mee als gemeente

Tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek laten we heel Nederland zien dat iedereen kan genieten van sport en beweging. Want sport inspireert, sport verbindt en sport levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de samenleving en ieder individu. Kortom: ‘sport doet iets met je’. Dat is dan ook opnieuw het thema van de NOC*NSF Nationale Sportweek dit jaar!    

Hier zichtbaarheid aangeven draagt bij aan een gezonde en vitale positionering van de gemeente. Maar hoe laat je dat zien? Door samen met de clubs, scholen en bedrijven de sport te promoten natuurlijk. De NOC*NSF Nationale Sportweek is dé kans om dit binnen jouw gemeente te doen!  

Schrijf je in en doe mee!
Iedere gemeente kan meedoen aan de NOC*NSF Nationale Sportweek. Schrijf je in, dan doet jouw gemeente officieel mee en wij houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen rond de NOC*NSF Nationale Sportweek. Na inschrijving krijg je als eerste toegang tot de toolkit, inspirerende voorbeelden en bruikbare content die jij kan inzetten voor de sportstimulering binnen jouw gemeente.  

Stimuleer deelname onder sportclubs
Een vitaal Nederland bereik je niet alleen: hoe groter het draagvlak onder sportclubs binnen jouw gemeente hoe meer sporters we samen bereiken in de Nationale Sportweek. Activeer dus ook hen om de sport in het zonnetje te zetten!   

  • Wanneer je je inschrijft krijg je toegang tot de communicatie toolkit. In deze toolkitvind je diverse templates die je, indien gewenst, kan personaliseren om de sport in jouw gemeente te promoten tijdens de sportweek.   
  • Deel de sport-doet-iets-met-je verhalen uit jouw gemeente op onze website en ook op social media.
  • Organiseer activiteiten op basis van de geldende richtlijnen en wees creatief! Er zijn tal mooie buitenlocatiesin de omgeving, of mogelijkheden om te sporten op anderhalve meter afstand 

Doe mee op social media 
Laat jullie volgers op social media ook weten dat jullie gemeente meedoet aan de NOC*NSF Nationale Sportweek. Vergeet niet @nocnsf te taggen en gebruik de volgende hashtags:   

#NSW2020   
#BeActive   
#sportdoetietsmetje   

Schakel het sportbedrijf in 
Roep wanneer je een sportbedrijf hebt deze op en bespreek de mogelijkheden voor de NOC*NSF Nationale Sportweek. Is er citymarketingbudget, geef dan in de lokale en regionale krant extra aandacht aan de activiteiten voor de sportweek. Creëer een follow up door bijvoorbeeld de wethouder van Sport een activiteit te laten openen, dan heb je een extra PR-moment. Zet vooral het sportbedrijf efficiënt in en maak gezamenlijk een plan van aanpak conform de richtlijnen en het sportprotocol.