Gemeente

Tijdens de Nationale Sportweek willen we dat iedereen kan genieten van sport en beweging. Want sport inspireert, sport verbindt en sport levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de samenleving en ieder individu. 

Maar hoe kan jouw gemeente hiermee helpen? Door samen met ons de sport te promoten! Meedoen aan de Nationale Sportweek doe je zo:

Doe mee op Social Media

Laat jullie volgers op social media weten dat je meedoet door #NSW2019 en #BeActive te gebruiken. En meedoen op social media is nu nog makkelijker, dankzij onze social media personalisatie tool! Hiermee maak je gemakkelijk een flyer, poster of social media post. 

Gebruik de social media tool

Hang het #NSW2019 spandoek op

Laat iedereen weten dat ze in een sportieve gemeente wonen door jullie #NSW2019 spandoek op te hangen. En jullie weten natuurlijk als geen ander waar deze het beste kan hangen. Op het plein, langs de grote doorgaande weg of bij het mooie nieuwe sportcomplex. Heb je geen spandoek ontvangen? Neem dan contact op met de NOC*NSF Sport Support

Neem contact op

Organiseer sportactiviteit(en)

Hebben jullie zelf ook leuke ideeën voor sportactiviteiten? Bijvoorbeeld een bootcamp op het grootste plein van de gemeente? Of een speciale sportdag voor alle leerlingen uit de buurt. Gaan jullie zelf aan de slag, dan kan je dat natuurlijk delen met de rest van Nederland. Zet het op social media, zet het op de agenda op jullie website en deel het op onze sportagenda. Dan bereik je niet alleen nog meer mensen, maar inspireer je ook andere gemeenten en sportclubs! 

Zet jouw sportactiviteit op de agenda

jouwgemeente.nl/nationalesportweek

Als men die gave spandoeken in jouw gemeente zien, of een post van jullie op social media zien, gaan ze vaak op onderzoek uit. De beste plek om deze mensen van relevante en lokale informatie te voorzien is jullie website (of die van het lokale sportbedrijf). Hier kan je op één (of meer) pagina vertellen wat #NSW2019 is, waar mensen kunnen genieten van sportactiviteiten en welke lokale sportclubs allemaal hun deuren open zetten. Heb je logo's of andere visuals nodig om deze pagina de NSW look and feel te geven? Download dan ons mediapakket. 

Download ons mediapakket

Zet de sportclub in het zonnetje

Over al die mooie lokale sportclubs gesproken, deze vermelden op de website is natuurlijk één manier om ze in het zonnetje te zetten. Twee andere voorbeelden zijn:

  • Langsgaan vooraf (of tijdens) de Nationale Sportweek om een kort filmpje op te nemen. Waarom doen ze mee, waarom is hun sportclub/sport zo gaaf en wat gaan ze allemaal doen? Dit is toffe content voor alle volgers op social media, en kan een goede boost zijn voor de lokale sport.
  • Plaats de lokale #NSW2019 activiteiten op een online agenda of overzicht op de website.

Lokaal talent

Loopt er in jouw gemeente sportief talent rond? Vraag deze sporters dan of ze samen met jou de Nationale Sportweek willen promoten! Vaak hebben deze (bekende) sporters een groot bereik en kunnen ze dus een groot aantal mensen inspireren om te gaan sporten en bewegen. Misschien komt één van onze landelijke sportpromotors uit jouw gemeente, bekijk ze hier!

Tijdlijn

nsw tijdlijn