18 t/m 27 september #NSW2020 | Onderdeel van de Europese Week van de Sport

gemeente

Tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek laten we heel Nederland zien dat iedereen kan genieten van sport en beweging. Want sport inspireert, sport verbindt en sport levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de samenleving en ieder individu. Kortom: ‘sport doet iets met je’. Dat is dan ook opnieuw het thema van de NOC*NSF Nationale Sportweek dit jaar!

Hier zichtbaarheid aangeven draagt bij aan een gezonde en vitale positionering van de gemeente. Maar hoe laat je dat zien? Door samen met de clubs, scholen en bedrijven de sport te promoten natuurlijk.

Doe mee op social media

Laat jullie volgers op social media weten dat jullie gemeente meedoet aan de NOC*NSF Nationale Sportweek en word onderdeel van de landelijke campagne. Tag @Nationalesportweek en gebruik de volgende hashtags:

#NSW2020
#BeActive
#sportdoetietsmetje

Schakel het sportbedrijf in

Roep wanneer je een sportbedrijf hebt deze op en bespreek de mogelijkheden voor de NOC*NSF Nationale Sportweek. Zijn er bijvoorbeeld sportactiviteiten die gepland staan, maar kunnen deze verplaatst worden naar de NOC*NSF Nationale Sportweek? Doen! Is er citymarketingbudget, geef dan in de lokale en regionale krant extra aandacht aan de activiteiten voor de sportweek. Creëer een follow up door bijvoorbeeld de wethouder van Sport een activiteit te laten openen, dan heb je een extra PR-moment. Zet vooral het sportbedrijf efficiënt in en maak gezamenlijk een plan van aanpak.

 

Zet sportprofessionals in het zonnetje

Of het nou gaat om een vakleerkracht, een buurtsportcoach of een sportclub. De NOC*NSF Nationale Sportweek is een uitstekend moment om de schijnwerpers eens op de sportprofessional te richten. Doe dat in samenwerking met het sportbedrijf of de sportservice. Denk aan:

  • Langsgaan bij een sportclub vooraf (of tijdens) de NOC*NSF Nationale Sportweek voor een interview om natuurlijk de nationale campagnevraag te stellen: Wat doet sport met jullie? Waarom is hun sportclub/sport zo gaaf en wat gaan ze allemaal doen? Dit levert mooie content op voor bijvoorbeeld volgers op social media, is succesvol bij de lokale krant en geeft een goede boost aan de zichtbaarheid van een club. Het draagt bovendien bij aan de zichtbaarheid van een sportieve gemeente.

  • Plaats de lokale #NSW2020 activiteiten op een online agenda of overzicht op de website van de gemeente.