Sportieve Start van het Politieke Jaar

17, 18 en 19 september 2018

Sport draagt bij aan een gezond Nederland en kan zorgen voor een samenleving die zich één voelt. Iedereen moet met plezier sport kunnen beleven. Daarom hebben de minister van Sport, de Vereniging Sport en Gemeenten en NOC*NSF de handen ineen geslagen. Samen met de provincies, tal van maatschappelijke organisaties en bedrijven hebben we op 29 juni 2018 het Nationaal Sportakkoord ondertekend. Klik hier om alles over het nationale sportakkoord te lezen.

De eerste stap is gezet. Het Nationale akkoord is een feit. Maar zonder de betrokkenheid van gemeenten en provincies kan de landelijke politiek haar doelstellingen natuurlijk niet waarmaken.

Het ministerie van VWS, NOC*NSF, VSG en alle sporters roepen daarom op om een eigen regionaal of lokaal sportakkoord te sluiten.  Dat willen we graag doen bij de “Sportieve start van het Politieke jaar” tijdens hét sportpromotie evenement van Nederland: De Nationale Sportweek.

Wat vragen we van jou?
Op 17, 18 of 19 september 2018 kunnen Nederlandse gemeenten meedoen aan de ‘Sportieve Start van het Politieke Jaar’. Kom op één van deze dagen in beweging door een sportief event te organiseren voor jullie lokale politici. Ga lekker sporten (practice what you preach) en sluit een intentie of een lokaal sportakkoord samen met lokale sportclubs, sportserviceorganisaties, het onderwijs, de eerstelijnszorg en/of alle andere maatschappelijke partners in jullie gemeente.

Heeft jouw gemeente al een eigen akkoord?
Gefeliciteerd! Vraag er tijdens de Nationale Sportweek binnen jouw gemeente of provincie aandacht voor en vertel wat jullie de komende jaren gaan doen.

Hoe kunnen we je helpen?
Wij helpen je graag met het opstellen van het regionale of lokale sportakkoord (of een intentie daartoe) en met het organiseren van een sportief event.

Klik hier voor een handig stappenplan om een eigen sportakkoord op te stellen en om een sportief event voor de lokale politici te organiseren.

Hieronder kun je een handige formats downloaden om (een intentie tot) een lokaal sportakkoord op te stellen. Je kunt deze documenten zelf aanvullen en gebruiken.

Combilogo NSW