Bedankt voor een geweldige NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. Tot volgend jaar !

Goedenavond Nederland

via GIPHY

Sporten kun je altijd, dus ook ’s avonds. Op zaterdagavond 26 september worden daarom in heel Europa (de Nationale Sportweek is onderdeel van de Europese Week van de Sport) sportactiviteiten georganiseerd onder de noemer 'BeActive Night'.

In Nederland organiseren we Goedenavond Nederland: een work-out in het teken van aangepast sporten. Deze work-out staat onder leiding van oud-atlete Olga Commandeur, bekend van het tv-programma Nederland in Beweging en Lienke de Jong, founder van Dear Good Morning. Ook topsporters Celeste Plak en Bo Kramer zijn aanwezig om mee te doen. Ben jij er ook van de partij?

Zet zaterdag 26 september, 19.30 in je agenda. En doe live vanuit huis mee met de online work-out via onderstaande video of via de livesteam op het facebook of instagram account van NOC*NSF.

Ben je bang dat je het vergeet, stel een herinnering in. Dan ben jij er zeker bij. Kun je er nou niet bij zijn? Doneer dan direct aan fonds gehandicapten sport! Want zij maken sport mogelijk voor iedereen met een beperking.

Laat jij weten dat je meedoet?

Plaats een leuke foto en gebruik:
- een van onze gifjes
- #BeActive
- en tag @nocnsf @european_youth_eu op Instagram.

Ervaar hoe het voelt om te sporten met én zonder een beperking. Dus kun jij tien keer blind hooghouden of opdrukken met één hand? Doe mee, zaterdag 26 september om 19.30, live via de kanalen van NOC*NSF op Instagram, Facebook en Youtube!

 

via GIPHY

Wat is de Europese BeActive Night?

Elke dag van de Europese Week van de Sport heeft een thema. Op zaterdag 26 september is dat #BeActive Night. Het doel van dit avondvullende evenement is duidelijk: laten zien dat het niet uitmaakt op welk tijdstip of op welke plek je gaat sporten, want er is voor elke Europeaan altijd gelegenheid om te bewegen.

“De #BeActive Night zorgt voor verbinding, omdat de deelnemers zich onderdeel van een grotere gebeurtenis voelen,” zo vult Herbert Wolff, directeur Internationale Zaken van NOC*NSF, aan. “In 2015 deden vijf miljoen mensen mee aan de eerste editie van de Europese Week van de Sport, vorig jaar waren dat er ruim vijftien miljoen. Zij deden mee aan ruim 28.000 evenementen. Dat zijn natuurlijk geweldige cijfers, maar een week sporten om er vervolgens weer 51 weken te gaan wachten is niet wat we willen. Een week is ook dit jaar wel weer genoeg om naast de boodschap ook iets teweeg te brengen. Daar gaan we met elkaar dus weer voor!"

De Europese Week van de Sport is een initiatief van de Europese Commissie, terwijl de NOC*NSF Nationale Sportweek wordt gefinancierd vanuit het Erasmus Plus programma. Samen kunnen we Europa inspireren om meer te bewegen! Let’s #BeActive!

Kijk voor meer informatie op www.ec.europa.eu/sport/week

via GIPHY