20 t/m 29 september #NSW2019 | Onderdeel van de Europese Week van de Sport

Assen is host city van #NSW2019!

Assen is dit jaar een van de drie host cities van de NOC*NSF Nationale Sportweek 2019. Wethouder Booij: “Wij zijn blij met deze titel. Hiermee kunnen we het belang van sport en bewegen nog meer onder de aandacht brengen in Assen”. Een Lokaal Organisatie Comité gaat aan de slag met het sportprogramma voor Assen. Begin september wordt dit bekend gemaakt.

Nominatie
Drenthe was als European Community of Sport al enige tijd in beeld bij NOC*NSF. Gedeputeerde Brink: “Al het hele jaar laat Drenthe door middel van verschillende evenementen zien wat sport met mensen doet en hoe belangrijk dit is. De komst van de NOC*NSF Nationale Sportweek kan dat versterken.” Provincie Drenthe maakt het verschil door het programma Drenthe beweegt waarin alle gemeenten, de provincie, maatschappelijke instellingen en dus ook SportDrenthe samenwerken. Dankzij de inzet van dit programma heeft Drenthe in 2019 de titel ‘European Community of Sport’ gekregen van de Europese sportorganisatie Aces, waarbij de evaluatiecommissie Drenthe een voorbeeld vond van hoe de kracht van sport ingezet kan worden voor maatschappelijke doeleinden.

Programma
Een Lokaal Organisatie Comité gaat het programma voor Assen verder uitwerken onder het thema ‘Sport doet iets met je’. Vanuit Assen en Drenthe voegen we daar aan toe: Iedereen sport mee, we halen alle beperkingen weg. De gemeente doet een beroep op (sport)verenigingen en organisaties uit Assen om samen een mooi programma neer te zetten.