Deventer host city van de Nationale Sportweek

Deze editie van de Nationale Sportweek is heel bijzonder. Het is namelijk de 15e keer dat we met heel Nederland gaan sporten. Dit is echter niet de enige reden voor een feest in Deventer. De stad viert namelijk ook haar 1250e jubileum!

Kom je uit Deventer en ben je nog op zoek naar een sport die bij je past? Of wil je eens iets anders proberen? Grijp dan je kans tijdens de Nationale Sportweek! Deventer heeft immers ontzettend veel te bieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van schaatsen, scouting, tennis, kanoën of talloze andere sporten voor jong en oud? Ontdek welke sporten je allemaal in Deventer kan beoefenen met onze sportwijzer!

Een belangrijk jubileum hoor je uitbundig te vieren. Daarom hebben we de Nationale Sportweek dit jaar uitgebreid naar vijftien dagen! Ook zijn er maar liefst vijf host cities die de sport in de etalage gaan zetten. Van 15 tot en met 29 september kan je bij duizenden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties uit heel Nederland sportclinics, toernooien en speciale demonstraties bijwonen. En natuurlijk heerlijk sporten met vrienden en familie.

Richard Kaper, manager Sportparticipatie bij NOC*NSF: “Er zitten in de sport ontzettend veel mooie verhalen opgesloten. In al die verhalen voel en proef je dat we veel winnen met sport. Dit gebeurt het hele jaar door. Tijdens de Nationale Sportweek willen we aan Nederland deze verhalen laten horen, zien en voelen. Op dit moment sporten al 10 miljoen Nederlanders elke week en wij zijn er van overtuigd dat nog veel meer Nederlanders kunnen genieten van zelf sporten en bewegen. Honderden sportclubs, gemeenten, en dus ook host city Deventer, laten dit in september tijdens de 15e Nationale Sportweek zien.”

“Prachtig dat Deventer dit mooie sportevenement gaat hosten”, aldus wethouder sport Liesbeth Grijsen. “Het past naadloos in de doelstelling van gemeente Deventer om onze inwoners hun leven lang te laten sporten en bewegen. Iedereen kan in de Nationale Sportweek laagdrempelig kennis maken met de diversiteit aan sporten die onze actieve verenigingen aanbieden. We zijn dan ook blij en trots dat we in dit feestjaar voor Deventer de host city van de Nationale Sportweek zijn, waarbij plezier in sporten en bewegen voorop staat.”

Aschwin Lankwarden, directeur Sportbedrijf Deventer: “Sportbedrijf Deventer bestaat dit jaar 25 jaar en we willen dat iedereen dit jubileum mee kan vieren. Daarom hosten wij graag samen met de gemeente Deventer de Nationale Sportweek, hét sport- en beweeg evenement dat iedereen verbindt. We roepen dan ook alle Deventenaren op om mee te doen in september”.

De Nationale Sportweek is een onderdeel van de Europese week van de Sport en wordt mede gefinancierd vanuit het Erasmus Plus programma. Doel van de Europese week van de Sport is om Europa te inspireren om meer te bewegen. Let’s #BeActive!