Bedankt voor een geweldige NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. Tot volgend jaar !

Emmen host city NOC*NSF Nationale Sportweek

NOC*NSF heeft de gemeente Emmen als één van de drie host cities van de NOC*NSF Nationale Sportweek 2020 benoemd. De sportweek vindt plaats van vrijdag 18 t/m zondag 27 september 2020. Tijdens de week organiseert de gemeente Emmen verschillende sportactiviteiten voor jong en oud met als boodschap ‘sport doet iets met je’. De NOC*NSF Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement dat tien dagen lang ‘sport’ in de etalage zet. Emmen vertaalt dit al jaren in natuurlijk bewegen, sportief bewegen, sport en topsport. Ambassadeurs van de Nationale Sportweek zijn o.a. Rico Verhoeven en Celeste Plak.

Het belang van de NOC*NSF Nationale Sportweek is groot. Door de coronacrisis zijn met name jongeren tussen de 12 t/m 18 jaar minder gaan sporten of zelfs gestopt. René van der Weide, wethouder Sport van de gemeente Emmen: “Sportief bewegen is niet alleen belangrijk voor de gezondheid, maar ook voor het contact; iets samen doen. We willen het mogelijk maken dat iedereen op zijn of haar niveau mee kan doen met sport en bewegen. Daarvoor hebben we met heel veel verenigingen een lokaal sport- en beweegakkoord gesloten. Tijdens de sportweek werken we aan de uitvoering van dit akkoord”.

Verbindende kracht van sport
De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel om sport te promoten en mensen te inspireren te gaan bewegen. Richard Kaper, manager Sportparticipatie bij NOC*NSF: “De gemeente Emmen neemt als host city het stokje over van de gemeente Assen. Hiermee wordt opnieuw bevestigd hoe belangrijk sport binnen de provincie Drenthe is, juist in tijden van corona. Het initiatief ‘Emmen beweegt binnen’ werd al snel na de corona uitbraak gelanceerd. Hiermee bewijst de stad hoe inventief ze zijn op het gebied van sport. Dit sluit mooi aan op ons gedachtegoed waarbij we inzetten op de beschikbaarheid en toegankelijkheid van sport; iedereen moet altijd op elke manier kunnen sporten. We zijn er dan ook van overtuigd dat Emmen genoeg creativiteit en aanpassingsvermogen heeft om de inwoners tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek in beweging te krijgen en de sport gezamenlijk te vieren!.”

Nationale Sportweek
Met de NOC*NSF Nationale Sportweek willen we zo veel mogelijk mensen inspireren om een leven lang te genieten van natuurlijk bewegen, sportief bewegen, sport en top sport. Bovendien geven we op deze manier aandacht voor de partners van het Lokaal sport- en beweegakkoord en brengen we de onderwijsvernieuwing met het Drenthe college, Sport en Bewegen voor het voetlicht. Naast Emmen zijn ook de gemeenten Eindhoven en Nieuwegein dit jaar host city. Als host city heb je een voorbeeldfunctie en sta je tien dagen in de etalage van Nederland om sport te promoten en te laten zien hoe gezond en leuk sporten is. Honderden clubs, bonden, gemeenten en andere organisaties zetten tijdens de Nationale Sportweek hun deuren open. Het is de 17e keer dat NOC*NSF de sportweek organiseert. 

Europese week van de Sport
De NOC*NSF Nationale Sportweek is een onderdeel van de Europese week van de Sport en wordt mede gefinancierd vanuit het Erasmus Plus programma. Doel van de Europese week van de Sport is om Europa te inspireren om meer te bewegen. Let’s #BeActive.