Groningen host city Nationale Sportweek

Dit jaar vieren we de 15e editie van de Nationale sportweek. Om dit jubileum te vieren openen honderden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties uit heel Nederland hun deuren. Zo kan je dit jaar diverse sportclinics, toernooien en speciale demonstraties bijwonen.

Groningen heeft ontzettend veel te bieden op het gebied van sport. Wat dacht je bijvoorbeeld van badminton, lacrosse, taekwondo, honkbal en talloze andere sporten voor jong en oud? Ontdek welke sporten je allemaal kan beoefenen in Groningen met onze sportwijzer!

Met de Nationale Sportweek wil NOC*NSF iedereen inspireren om te gaan bewegen. Sporten is namelijk niet alleen gezond en leuk, het is een belangrijk onderdeel van een gelukkig leven. Samen met bonden, gemeenten, partners, onderwijs en sportclubs willen we iedereen uitnodigen om tijdens die vijftien dagen te genieten van de sport. En het maakt niet uit hoe je dit doet, je kan namelijk kiezen uit honderden sporten!

Groningen hostcity

Wethouder De Rook:Dit is een erkenning dat de stad volop investeert in sport zoals de sportfaciliteiten, sportstimulering, verenigingsondersteuning en talentontwikkeling. Daarnaast zullen er allerlei mooie sportinitiatieven vanuit de sportclubs en sportaanbieders ontstaan tijdens de Nationale Sportweek zelf. Ook komt NOC*NSF het begin van het sportseizoen samen met ons vieren tijdens een groot sportevenement.

 Richard Kaper, manager Sportparticipatie bij NOC*NSF:Er zitten in de sport veel mooie verhalen opgesloten. In al die verhalen voel en proef je dat we veel winnen met sport. Tijdens de Nationale Sportweek willen we aan Nederland deze verhalen laten horen, zien en voelen. Op dit moment sporten al 10 miljoen Nederlanders elke week en wij zijn er van overtuigd dat nog veel meer Nederlanders kunnen genieten van zelf sporten en bewegen. We zijn blij dat Groningen als host city van de Nationale Sportweek zich hier actief voor inzet.”

In voorgaande jaren was er altijd één hostcity van de Nationale Sportweek, maar om tijdens het jubileum jaar maximaal de kracht van een nationale campagne te benadrukken, bestaat de sportweek van 2018 uit vijftien dagen met vijf hostcities. Groningen is na Deventer de tweede stad die zich hostcity mag noemen.

De Nationale Sportweek is een onderdeel van de Europese week van de Sport en wordt mede gefinancierd vanuit het Erasmus Plus programma. Doel van de Europese week van de Sport is om Europa te inspireren om meer te bewegen. Let’s be #BeActive!