18 t/m 27 september #NSW2020 | Onderdeel van de Europese Week van de Sport

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Alle kinderen moeten kunnen sporten!
Sport en beweging helpen een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Dat is niet alleen belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de hele samenleving. Kinderen kunnen dus niet vroeg genoeg beginnen met bewegen!

Zo’n 378.000 kinderen en jongeren in Nederland kunnen niet structureel sporten. Er is thuis simpelweg te weinig geld om de contributie te betalen. Ze kunnen niet voetballen, turnen, zwemmen of een andere sport doen. Voor die kinderen betaalt het Jeugdfonds Sport & Cultuur  de contributie en benodigde attributen

Kom in actie en geef kinderen een sportkans!
Als particulier, bedrijf of organisatie kun je ons steunen door een donatie te doen óf door een eigen actie te starten op ons Actieplatform. Op die manier kun je eenvoudig geld inzamelen waarmee je alle kinderen een sportkans geeft. Op je eigen actiepagina kun je foto’s en teksten plaatsen, de actie delen en de resultaten volgen. Start een actie!

Wil je weten wat je nog meer voor deze kinderen kan doen? Check onze site.

“Sport kan zoveel moois brengen, kijk maar naar mij. Ik heb zoveel mooie dingen meegemaakt, zoveel lieve mensen ontmoet die me hebben geholpen. Want je kan het echt niet allemaal alleen, je hebt hulp nodig. Al die goede mensen hebben me sterker gemaakt, en dat is allemaal dankzij mijn sport. Dat gun ik elk kind. - Ambassadeur Shanice van de Sanden”