Bedankt voor een geweldige NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. Tot volgend jaar !

Kick-off bijeenkomst Nationale Sportweek in Lochem

Volgens de gemeente Lochem is de Nationale Sportweek voor inwoners van de gemeente een leuke kans om kennis te maken met een ander sportaanbod dan ze gewend zijn en voor sportaanbieders de unieke gelegenheid om hun activiteiten extra te promoten. Vorig jaar namen circa 30 organisaties in de gemeente Lochem deel aan de Sportweek.

Voor 2017 maakt de gemeente een activiteitenboek, waarvan elke basisschoolleerling en alle leerlingen van het Staring College een exemplaar krijgen. De overige boekjes worden op andere locaties verspreid. Kinderen kunnen dan deelnemen aan de activiteiten die in het boekje staan.

Verenigingsondersteuner Sport Tom Kleissen van sportraad Lochem: ‘Inmiddels hebben meer dan 20 sportclubs zich al gemeld om mee te doen aan de Nationale Sportweek hier in Lochem. We hebben dit jaar twee hoofdactiviteiten die we centraal organiseren. Tafeltennisclub LTTC de Toekomst gaat in samenwerking met Vluchtelingenwerk Lochem trainingen verzorgen voor statushouders. Naast de kerk in het centrum van Lochem wordt een mat uitgerold waar bowlsactiviteiten worden georganiseerd voor senioren.’

Sportraad Lochem ondersteunt sportverenigingen verder bij het aanvragen van subsidies bij de gemeente.