Bedankt voor een geweldige NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. Tot volgend jaar !

Vijf thema's in Breda tijdens Nationale Sportweek 2017

Van 9 tot en met 17 september staat ook in Breda de Nationale Sportweek op het programma. En in Breda haakt men in op de vijf maatschappelijke thema’s van de Nationale Sportweek: vrijwilligerswerk, Sport & Beperking, Sportiviteit en Respect, Onderwijs en Schoolsport en Sport & Bewegen.

Zo vindt er op zaterdag 9 september een Vrijwilligerstour plaats. Gemeenteraadsleden gaan op deze dag op bezoek bij vrijwilligers van sportverenigingen om hun waardering persoonlijk over te brengen. Op 13 september is er een inspiratieavond voor verenigingen die aan de slag willen met aangepast sporten en/ of talentontwikkeling. Deze wordt georganiseerd door onder andere Sportloket West-Brabant (waar Breda Actief onderdeel van uitmaakt), MEE West-Brabant en Deltalent. Daarnaast wordt aangehaakt op de campagne Maak er een punt van in Breda. Waarbij een voorbeeld aangedragen wordt van een club die bezig is met het onderwerp Sportiviteit en Respect.