Ontdek wat sport met jou doet tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek van 18 t/m 27 september 2020

Volop sportactiviteiten in ontwikkeling voor #NSW2017!

an 9 tot en met 17 september is het de Nationale Sportweek. Overal in het land zijn sportclubs, gemeenten, sportservice organisaties, buurtsportcoaches en andere partijen druk bezig met het organiseren van allerlei activiteiten. Een aantal inspirerende voorbeelden.

Zwemmen voor strijd tegen kanker in Doetinchem
Op zaterdag 9 september gaat Doetinchem zwemmen voor de strijd tegen kanker tijdens de eerste editie van Swim to Fight Cancer 0314. Het doel is om samen met zoveel mogelijk deelnemers geld bij elkaar te zwemmen voor de strijd tegen kanker. De Swim to Fight Cancer Doetinchem is de 7e stad in Nederland waar dit evenement plaatsvindt. Er zal worden gezwommen in de Oude IJssel, met start en finish op De Bleek.

Omdat 9 september ook het startschot is van de Nationale Sportweek 2017, staat Doetinchem helemaal in het teken van sporten en bewegen. Voor de deelnemers, zwemmend in de Oude IJssel en de toeschouwers zal het dan ook extra sfeervol zijn, met muziek, eten en ander vermaak.

Sportinstuif Raadhuisplein Waalwijk
Op woensdag 13 september verandert het Raadhuisplein in Waalwijk in het Sportplein. Op die plek wordt een groot Sportpaleis gebouwd, waarin verschillende verenigingen en partijen uit de gemeente Waalwijk vanaf 15 uur ’s middags hun sport of organisatie zullen promoten. Het evenement vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats. Het evenement wordt georganiseerd door het Buursportcoach Team Waalwijk.

Hoge Laarse MudRun in Zwolle tijdens Sportweek
Tijdens de Nationale Sportweek is sportpark Het Hoge Laar op vrijdag 15 september voor het eerst de locatie voor de Hoge Laarse MudRun. Een uitdagende familie MudRun, door en langs verschillende hoeken en gaten van het sportpark. De opbrengst van de MudRun gaat naar een goed doel. “Dan is meedoen zeker belangrijker dan winnen. Uniek is het ook, omdat alle verenigingen op Het Hoge Laar samenwerken”, meldt de organisatie.

Inschrijven voor de Hoge Laarse MudRun kan vanaf heden en doe je via inschrijven.nl. Op de Facebook-pagina van de Hoge Laarse MudRun zijn de laatste ontwikkelingen te volgen.