Bedankt voor een geweldige NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. Tot volgend jaar !

“Buurtsportcoaches, grijp je kans!”

Dat zegt Idzard Pruiksma, buurtsportcoach in de gemeente Súdwest-Fryslân en winnaar van de Stimuleringsprijs Buurtsportcoach 2017. “Wij zien de Nationale Sportweek en de AH Sportactie als een geweldige kans, die eigenlijk elke buurtsportcoach met beide handen aan moet grijpen.”

Pruiksma ontving de prijs vanwege de manier waarop hij in de aandachtswijken in Sneek kinderen en jongeren bereikte en motiveerde. Niet alleen om te sporten en te bewegen, maar ook om zelf een actieve rol te spelen in de wijk als vrijwilliger. Pruiksma: “Samenwerking is altijd de basis, dat is het allerbelangrijkste. En dan zijn de Nationale Sportweek en de AH Sportactie een prachtige kapstok om héél veel activiteiten aan op te hangen!”

Kennismaken

Tijdens de Nationale Sportweek worden er in alle gemeenten van Nederland activiteiten georganiseerd.  Soms ligt het initiatief bij de gemeenten en buurtsportcoaches, soms ook bij sportclubs of andere aanbieders. Pruiksma: “Zulke momenten bieden zoveel kansen.  Want er is op dan veel aandacht voor sport en bewegen en kun je mensen bereiken die je normaal gesproken niet zo makkelijk bereikt.” De AH Sportactie, die van 4 tot en met 24 september loopt, biedt kansen om mensen met sport te laten kennismaken.

Hetzelfde doel

Pruiksma ziet voor buurtsportcoaches het belang van het evenement vooral in het goede contact met de lokale sportclubs. “Het is altijd mooi om op deze momenten weer even de banden aan te halen met de clubs. Dit soort activiteiten laten zien dat we allemaal bezig zijn met hetzelfde doel: vanuit de gemeente willen we zoveel mogelijk mensen aan het sporten krijgen en de clubs willen graag nieuwe leden.”

Een oproep aan alle buurtsportcoaches: grijp deze kans en organiseer erop los!