Bedankt voor een geweldige NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. Tot volgend jaar !

Open Manegedagen op 16 en 17 september

Op zaterdag 16 en zondag 17 september organiseren de KNHS en de FNRS de Open Manegedagen. Ruim 120 FNRS-manegebedrijven en KNHS-verenigingen in heel Nederland openen dat weekend hun deuren voor het publiek en bieden proeflessen aan en andere activiteiten die te maken hebben met paardrijden.

Anky van Grunsven is ambassadeur van de Open Manegedagen. Ook haar kinderen leerden de beginselen van het paardrijden op een manege. ‘Ava Eden en Yannick Janssen hebben inmiddels een eigen pony, maar hebben allebei leren paardrijden op de manege,’ aldus Anky. ‘Ik vind het belangrijk dat kinderen spelenderwijs handigheid en vertrouwen krijgen in de omgang met paarden.’

Sfeer proeven

De Open Manegedagen zijn voor liefhebbers van paarden een leuke gelegenheid om sfeer te komen proeven op een ruitersportcentrum in de buurt. ‘Het programma verschilt per bedrijf, maar als bezoeker kun je onder meer pony’s borstelen, ponyritjes maken, er zijn demonstraties van de lessen en allerlei leuke spelletjes,’ vertelt Annemarie Groenenberg namens de FNRS. ‘Bezoekers kunnen zo op laagdrempelige wijze kennis te maken met paarden en paardrijden.’ Bovendien maken alle bezoekers van de Open Manegedagen kans op een jaar lang gratis paardrijden op een FNRS-manege.

De Open Manegedagen worden gehouden in het laatste weekend van de Nationale Sportweek. Deze Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF om sporten en bewegen te promoten.

Meer informatie vind je op www.manegedagen.nl