Bedankt voor een geweldige NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. Tot volgend jaar !

Bij Ponymanege Equito is sportiviteit en respect een punt!

Ponymanege Equito in Amstelveen is een voorbeeld van een ruitersportcentrum waar veel respect is voor mens en dier. En daar past het thema Sportiviteit en respect, als één van de thema’s tijdens de Nationale Sportweek heel goed bij. Want in de paardensport heb je te maken met een levend dier!

Deze kleinschalige ponymanege in een stedelijke omgeving heeft een heel duidelijke filosofie. Omgang met pony’s is goed voor het ‘kindwelzijn’. Het KNHS Young Leaders Program waaraan deze manege deelneemt, is hier een voorbeeld van: de samenleving waarin kinderen opgroeien verandert snel. De wereld van vandaag biedt veel kansen, maar brengt ook veel verwachtingen met zich mee. Er wordt verwacht dat jonge mensen regie kunnen voeren over hun eigen leven, flexibel kunnen schakelen, oplossingsgericht kunnen denken en uitstekend kunnen communiceren. De paardensport is buitengewoon geschikt om deze vaardigheden te ontwikkelen. De KNHS levert met het Young Leaders Program een prominente bijdrage aan de ontwikkeling van de jeugd op het gebied van sociale, mentale en maatschappelijke vaardigheden. In dit programma ontmoeten sport en de maatschappij elkaar. Deelnemers worden niet alleen fysiek uitgedaagd maar ontwikkelen tegelijkertijd waardevolle vaardigheden die bijdragen aan succesvolle deelname in de huidige maatschappij.

Welzijn van de pony’s
Ponymanege Equito draagt met het aanbieden van de KNHS Ruiteropleiding en daarbij behorende F-proeven niet alleen bij aan de (rijvaardige) ontwikkeling van kinderen, maar ook aan het welzijn van haar pony’s. De KNHS Ruiteropleiding bestaat uit drie fasen: brons, zilver en goud. Bij het eerste onderdeel, brons, worden er lessen in dressuur, springen, voltige én western gegeven. Zo weten deelnemers gelijk welke discipline(s) ze leuk vinden en welke het beste bij hen past. Er hoort ook een boek bij met daarin alle informatie over de verzorging van paarden en hoe je met ze om moet gaan. Hier profiteren de pony’s natuurlijk ook van mee. 

Open Manegedag
Bij Ponymanege Equito is er voor elke ruiter wel wat wils. Ze nemen deel aan de Harry’s Horse Zitcompetitie, de wat meer gevorderde ruiters kunnen er het KNHS Ruiterbewijs halen en er wordt gevoltigeerd. Ben je nieuwsgierig geworden naar deze leuke manege? Ga er dan een kijkje nemen tijdens de Open Manegedag op 16 september. Je kunt op deze dag op ruim 120 ruitersportcentra terecht om een kijkje te nemen en deel te nemen aan leuke activiteiten.