Bedankt voor een geweldige NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. Tot volgend jaar !

'Blije gezichten en betrokkenheid, daar doe je het voor'

Op de eerste dag van de Nationale Sportweek 2017 staan de vrijwilligers in de sport centraal. Eén zo'n vrijwilliger is René Eyssen, jeugdleider van de JO11-2 bij voetbalvereniging RKUVC uit Ulestraten. "Als vader van twee jongens, die er lid zijn, werd ik al snel gevraagd of ik geen zin had om ook één van de jeugdteams te leiden." Sinds negen jaar staat hij op maandag-  en woensdagavond op het veld en begeleidt hij op zaterdag het team naar de wedstrijden. En daar blijft het uiteraard niet bij, want zoals bij vrijwel elke club worden er ook nog nevenactiviteiten georganiseerd, waar ook vrijwilligers voor nodig zijn.

Engelandreis

Zo heeft RKUVC nu al 36 jaar contact met een voetbalclub uit Engeland, Twyford Comets. Jaarlijks in de herfstvakantie bezoeken ze elkaar. Afwisselend komt de club naar Ulestraten of gaat er een selectie naar Engeland. Dit jaar zijn de Twyford Comets weer gastheer. En afgelopen zaterdag organiseerde RKUVC, op de eerste dag van de Nationale Sportweek, een doeltrapwedstrijd. De jeugdleden, die in de selectie zitten om mee te gaan naar Engeland, mochten penalties nemen en de doelman van het eerste elftal stond in het doel. De jeugdleden hadden sponsoren gezocht, die per treffer een bepaald bedrag zouden doneren. De opbrengst is bestemd voor de reis naar Engeland in oktober.

Stromende regen

Eyssen: "Zaterdagochtend was er eerst nog een bekerwedstrijd. De 13 spelers uit JO15-1, die naar Engeland gaan in oktober, mochten daarna in de stromende regen twintig penalties nemen. We hadden natuurlijk op een beetje beter weer gehoopt, want dan waren er misschien toch wat meer bezoekers gekomen. Maar veel 'sponsorende' ouders en opa´s en oma´s hadden gelukkig toch nog de moed om aan te komen moedigen!" Ook bij RKUVC is men blij met iedereen, die binnen de club helpt om alles soepel te laten draaien. "Blije gezichten en betrokkenheid, daar doe je het toch voor", aldus Eyssen.

Nationale Sportweek

Tijdens de Nationale Sportweek zetten heel veel clubs in Nederland hun deuren open en laten zien hoeveel plezier er te beleven valt met sport. Zonder al die vrijwilligers zou dat helemaal niet mogelijk zijn. NOC*NSF-voorzitter Bolhuis bedankte afgelopen zaterdag alle vrijwilligers: "De meeste vrijwilligers in Nederland zijn actief bij een sportvereniging. Dat zijn er meer dan één miljoen! Juist die massale betrokkenheid en inzet van mensen maakt de sportcultuur van Nederland zo uniek in de wereld. Namens de sport wil ik al die vrijwilligers daarvoor bedanken. Want door hen kunnen miljoenen Nederlanders wekelijks genieten van sport.”