Bedankt voor een geweldige NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. Tot volgend jaar !

“De sport maakt niet uit, het gaat om bewegen”

Wie het in Goes en omgeving over korfbal heeft, zal direct de link leggen met KV Tot Ons Genoegen Opgericht 1933 (TOGO). Dat is niet voor niets. TOGO laat zich op veel terreinen zien om de sport korfbal onder de aandacht te brengen en de club in de spotlights te zetten.

TOGO grijpt de Nationale Sportweek dan ook met beide handen aan om extra activiteiten te organiseren. Zo was er maandag 11 september een “Ik neem je mee training” voor kinderen van 6 t/m 9 jaar op Sportpark ’t Schenge. Jeugdleden konden een vriendje of vriendinnetje van buitenaf meenemen om te proeven aan korfbal. “We hebben een spellencircuit gedaan in allerlei korfbalvormen. Het weer zit deze week niet mee, maar toch zijn er behoorlijk wat kinderen op afgekomen,” aldus Maja van Belzen, binnen TOGO verantwoordelijk voor ledenwerving.  

Sporten in de buurt

Voor twee locaties had TOGO voor woensdag 13 september pleintjesactiviteiten gepland. Bij de “korfbal-pleintjesactiviteiten” kunnen jongens en meisjes van 4 t/m 8 jaar kennismaken met korfbal en andere spelletjes. Met deze vorm wil TOGO het sporten dicht in de buurt van kinderen krijgen. De drempel is laag om even naar een pleintje te gaan en mee te doen. Helaas gooide de storm roet in het eten, maar TOGO is al bezig met een andere datum.

De donderdag in de Nationale Sportweek is bij TOGO voor de volwassenen. Wie niet wil korfballen, kan tijdens KOM-BE-FIT met een knipoog meedoen aan slagbal, volleybal, knotshockey, badminton en/of een andere spelvorm op het korfbalveld. Een uur lekker bezig zijn met de bal.

Van Belzen: “TOGO is continu bezig met ledenwerving. Zo hebben we bijvoorbeeld ook de Kangoeroedag voor de kinderen uit groep 1 en 2. Misschien levert het niet direct nieuwe leden op, maar we laten ons wel zien. Twee jaar geleden hebben we er naar aanleiding van de Kangoeroedag overigens wel wat jongetjes bijgekregen. In mei hebben we het schoolkorfbal georganiseerd. Wie nu maandag bij de “Ik neem je mee training” is geweest, denkt dan toch weer: hé, hier zijn we in mei ook al geweest.”

Voetbal of hockey

TOGO is een club van zo’n 200 leden en is vooral bij de jeugd groeiende. De contacten met scholen en gemeente zijn goed. Natuurlijk, de ledenwervingsactiviteiten leveren ook de korfbalclub in Goes niet altijd direct iets op. “Het is leuk als ze bij ons komen korfballen, maar aan de andere kant: als ze op voetbal of hockey gaan, is het ook goed. Bewegen is belangrijk, daar gaat het om,” besluit Van Belzen.