Bedankt voor een geweldige NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. Tot volgend jaar !

Erben Wennemars doet aftrap Inholland traploopwedstrijd

In de Nationale Sportweek, op woensdag 13 september, organiseert Hogeschool Inholland Rotterdam een traploopwedstrijd. Zo probeert Inholland studenten en medewerkers te motiveren om vaker de trap te nemen. Erben Wennemars gaat het trappenhuis, dat is aangekleed met beelden van Rotterdamse hoogtepunten en traptreden die aangegeven hoeveel calorieën je hebt verbrand, officieel openen. Als voormalig Nederlands kampioen traplopen zal hij de eerste tijd, naar de 8e etage, gaan neerzetten.

De Nationale Sportweek is een gepast moment om een van de kernthema’s van Inholland, ‘gezond’, letterlijk in de praktijk te brengen. Met dit event hoopt de hogeschool dat studenten en collega’s bewuster de afweging gaan maken of ze de trap of lift nemen, want een gezonde geest, schuilt in een gezond lichaam. Inholland organiseert dit event in samenwerking met SportRegie (Gemeente Rotterdam) en roept studenten, medewerkers en geïnteresseerde Rotterdammers op om mee te doen. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen en ‘King of the Stairs’ te worden. Er zijn leuke prijzen te winnen, waaronder kaarten voor het ABN AMRO World Tennis Tournament, aangeboden door Rotterdam Topsport, en een Fitbit Charge. Aanmelden kan via: www.inholland.nl/traplopen.

Sportmarkt

Op de kleine markt in het atrium van Inholland zijn lokale sportieve bedrijven aanwezig waaronder Crossfit Nultien, LTdans, Fit Happens, The Bootcamp Club en Anytime Fitness. Zij geven informatie en advies over het grote sportaanbod in de (directe) omgeving.

Themadag Sport en onderwijs

Woensdag 13 september is themadag Sport en onderwijs in de Nationale Sportweek 2017. Daar sluit dit evenement prima bij aan!