Bedankt voor een geweldige NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. Tot volgend jaar !

Europa sluit boeiende Week van de Sport in stijl af

Let’s #BeActive! Met deze oproep aan alle Europeanen ging op 23 september de Europese Week van de Sport van start. Vandaag wordt de sportieve week in 32 landen afgesloten. In acht dagen tijd vonden er bijna 33.000 evenementen plaats om sporten en lichaamsbeweging in heel Europa te bevorderen.

Onder het motto #BeActive werden Europeanen opgeroepen hun landgenoten enthousiast te maken om te gaan sporten. Dat is op heel veel plekken gelukt! Zo trapte Oostenrijk op 23 september af met het grootste Open-Air Sportfestival dat het land ooit heeft gekend. In het Wiener Prater, het grote park in de Oostenrijkse hoofdstad, kwamen 400.000 bewegende mensen bijeen. 122 Sportclubs kregen een podium om zich te presenteren. Een Wall of Fame vertelde het verhaal van 402 succesvolle mannelijke en vrouwelijke sporters; een eerbetoon aan deze Oostenrijkse sporthelden.

Een dag ervoor beleefden 1780 scholieren in de leeftijd van 6 tot 15 jaar de première van het sportfestival. Vol enthousiasme werkten zij zich op vier plekken in het park in het zweet. De succesvolle Dag van de Schoolsport wordt volgend jaar verder uitgebreid in Oostenrijk!

Ieren fietsen door Dublin

Dublin zag op 24 september zwart van de fietsers. Ter gelegenheid van de Europese Week van de Sport stapten zesduizend Ieren op hun tweewieler voor de derde jaarlijkse Great Dublin Bike Ride,  een groot spektakel in de Ierse hoofdstad! Beginners legden een uitdagende route van 60 kilometer af, de meer ervaren fietser kreeg 100 kilometer voor de kiezen.

Een groter fietsevenement dan de Great Dublin Bike Ride kent Dublin niet. De fietstochten waren dan ook hét hoogtepunt van de Europese Week van de Sport in Ierland. Fotoreportages op http://greatdublinbikeride.ie/gallery/ spreken boekdelen over het enthousiasme van de deelnemers!  

Fitness voor iedereen

Ook Groot- Brittannië kende een vlaggenschipevenement; de National Fitness Day op 27 september. Het werd een dag waarop de Engelsen gezamenlijk het plezier van fitness en fysieke  beweging met elkaar vierden. Op deze dag vonden er in Groot-Brittannië duizenden activiteiten plaats. Op vele plekken stonden grote groepen, al dan niet op muziek, samen te bewegen. Voor het plezier, maar ook om mensen te helpen naar een gezondere leefstijl.

Onder de hashtag #Fitness2Me werd een grote sociale mediacampagne gehouden om de barrières die mensen soms in de weg staan om te gaan bewegen, weg te nemen. Om met de Britse organisatie te spreken: fitness is voor iedereen!

Roeien op de Main

In Duitsland werd de Europese Week van de Sport afgesloten met een groot kampioenschap roeien op rivier de Main in Frankfurt. De Champions League-wedstrijden vonden plaats precies voor het gebouw van de Europese Centrale Bank, een fantastische locatie voor deze sportwedstrijd! Doel van het evenement was om Duitsers de sport roeien te laten herontdekken.

Het roeien aan het einde van de Europese Week van de Sport trok veel publiek. Na een hele week zelf in actie te zijn geweest, nam Duitsland op de laatste dag de gelegenheid te baat te kijken hoe anderen zich op hoog niveau in het zweet werken. Immers, ook kijken naar sport kan gigantisch genieten zijn!