Bedankt voor een geweldige NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. Tot volgend jaar !

G-voetbal bij NVC: "Voetbal is vriendschap!"

Bij SV NVC heeft men al sinds elf jaar een G-voetbalafdeling. Daar biedt men voetbal voor kinderen en jong volwassenen vanaf 6 jaar, die wat extra aandacht nodig hebben en niet mee kunnen komen in het gewone voetbal. Tijdens de Nationale Sportweek bieden ook zij een open training aan, waar iedereen graag een kijkje kan komen nemen of mee kan doen.

Marlous van Grieken is voorzitter van de NVC-G-afdeling en legt uit: "Wel vragen we mensen om zich daarvoor vantevoren aan te melden. Want wij willen op basis van leeftijd en achtergrond ervoor zorgen dat er dan de juiste trainers en begeleiders aanwezig zijn. We zijn daar wel een beetje voorzichtig mee, omdat we graag willen dat iedereen een goede eerste kennismaking heeft. En als er stress ontstaat, dan kan dat ook voor onze andere leden lastig zijn."

Divers

De G-afdeling telt momenteel 45 leden. Van Grieken: "En dat is een héél diverse groep. Wij zijn er voor iedereen, die niet mee kan in het reguliere voetbal. Dit kan bijvoorbeeld zijn door een langdurige ziekte, een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke beperking, maar ook door een Autisme Spectrum Stoornis, ADHD of een andere uitdaging. En het werkt, dat merken we! Want onze leden blijven! We hebben inmiddels enkele jong volwassenen erbij, die als jeugdlid gekomen zijn."

Vriendschap

Ook wat de begeleiding betreft heeft men binnen NVC-G de nodige variatie aan kennis en ervaring opgedaan. Daarom kan het dan ook gebeuren, dat er bij een aanmelding voor een training contact gezocht wordt en een andere datum afgesproken wordt. Van Grieken: "Maar tijdens de Nationale Sportweek willen wij zeker ook onze deuren open zetten en laten zien dat iedereen hier welkom is! Wij geven trainingen en spelen wedstrijden en proberen zo, naast het samen plezier beleven, ook de conditie, de mentale weerbaarheid en de motoriek van de spelers te verbeteren. En zo leren onze spelers ook beter omgaan met winnen en verliezen in de sport. En natuurlijk vriendschap, want voetbal is vriendschap!"