Bedankt voor een geweldige NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. Tot volgend jaar !

‘Gymclubs hebben zó veel te bieden’

In september start het nieuwe seizoen bij veel sportclubs, en ook bij veel gymclubs worden er na de schoolvakanties weer volop nieuwe activiteiten aangeboden. Als je daar nog nieuwe enthousiastelingen voor wilt werven, dan is de AH Sportactie en de Nationale Sportweek een uitgelezen evenement om bij aan te haken.

Landelijke aandacht in de media, veel lokale acties waar je goed bij aan kunt haken. Daarbij helpt Gijs Naus, accountmanager voor de regio Zuid bij de KNGU, de deelnemende gymclubs. Met die ondersteuning wil men bereiken dat de inspanningen van de clubs zo veel mogelijk opleveren. Gijs Naus: “We horen van andere gymclubs waar ze tegenaan gelopen zijn. Dat geven we door, zo kunnen we ervoor zorgen dat de clubs goed voorbereid zijn en de juiste keuzes maken.”

Kansen

Naus ziet prachtige kansen in de combinatie AH Sportactie en Nationale Sportweek. Via het bondsbureau heeft hij de ervaringen van de pilot van vorig jaar meegekregen om deelnemende clubs tips en advies te geven. “Dat heeft vooral te maken met keuzes maken: niet je hele sportaanbod openstellen, maar kiezen voor één of twee doelgroepen en kiezen voor een reeks momenten. Zo hou je het overzichtelijk en vind je makkelijker voldoende leden bereid om de kennismakers gastvrij te ontvangen op je club.”

Met de AH Sportactie boren de clubs een wat ander publiek aan om potentiële nieuwe leden uit te putten. Naus: “Dat biedt natuurlijk ook schitterende kansen! Stel je een flashmob voor in de lokale AH winkel, daar doen dan allerlei mensen aan mee, die je wellicht anders niet bereikt had!” Creatief zijn is belangrijk, een bijzondere activiteit valt beter op. Naus: “En samenwerken met andere clubs in de buurt, hè. Meestal levert samenwerking meer op met minder inspanning!”

Contactpersoon

Met de website van de AH Sportactie is Naus heel tevreden. “Het mooie is dat zowel de mensen op het bondsbureau als wij als accountmanagers precies kunnen zien welke clubs in onze regio zich al hebben aangemeld, ze kunnen contact met me zoeken en ik met hen. Ook het verbindingen leggen met gemeenten en andere clubs werkt heel simpel via het systeem.”

Kwaliteit

Inmiddels hebben zich al ruim 150 gymclubs voor de AH Sportactie aangemeld, en dat worden er waarschijnlijk nog wel meer. Naus: “Maar het gaat ons niet om de kwantiteit, wij willen niet met trots vertellen hoeveel gymclubs hebben deelgenomen. Wij willen de deelnemende clubs helpen om zoveel mogelijk resultaat uit hun inspanningen te halen en mensen op een leuke, gastvrije manier met de gymsport laten kennismaken. Als we daarin slagen, dan is de actie voor ons geslaagd!”