Bedankt voor een geweldige NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. Tot volgend jaar !

Met Bungy Workout kun je vliegen als Spiderman

Tijdens de Nationale Sportweek willen we graag zo veel mogelijk mensen laten merken hoeveel plezier sport en bewegen kan bieden. En iedereen, die eens iets anders of iets nieuws wil proberen, daar de kans voor geven. Wie écht iets nieuws wil ontdekken, moet bij Balletschool Domingos in Hoek van Holland zijn. Domingos is het tweede (!) sportcentrum van Nederland dat binnenkort Bungy Workout aanbiedt. Vastgebonden aan een elastiek, kun je alles.

Het is eigenlijk heel simpel, maar o zo gaaf; bewegingen maken die je wilt en telkens worden teruggetrokken door de bungy. “Bewegingen aan een elastiek gaan heel makkelijk. Je kunt ook hard rennen en worden teruggetrokken aan het elastiek. Je kunt vliegen als Spiderman!”, vertelt eigenaresse van de balletschool Christine Domingos. Ze is superenthousiast over de nieuwe vorm van sporten. Bungy Workout is overgewaaid uit China. “Binnenkort worden de tien bungy’s afgeleverd en kunnen we ze aan de balken monteren. Ik kan niet wachten. Naast Amsterdam kun je dit alleen nog maar in het buitenland doen. Dat we nummer 2 in Nederland zijn, is echt heel cool.”

Jumping Fitness

Bungy Workout komt eraan, de populaire sport Jumping Fitness wordt al enkele jaren aangeboden bij Domingos. Bij Jumping Fitness worden op een trampoline (snelle) dans- en fitnessbewegingen gemaakt. Vanwege de meeverende ondergrond heb je bij het dansen en springen geen last van de harde vloer. Christine: “Het is eigenlijk een zumbales op een trampoline. De belangstelling is altijd heel goed, de lessen zitten bijna altijd vol.”

Christine heeft sportpsychologie gestudeerd en zich gespecialiseerd in sport en voeding. “Je kunt het je misschien niet voorstellen, maar heel veel mensen vinden sport niet leuk. Ik wil hen motiveren zodat het vanuit henzelf gaat komen. Sporten wordt leuk als je bijna geen spierpijn hebt. Jumping Fitness is fitness, maar de bewegingen worden opgevangen door de trampoline. Naast het feit dat je geen spierpijn krijgt, is het ook nog eens hartstikke goed voor je spieren. Die worden goed getraind. Mensen vinden het laagdrempelig en toegankelijk. De Nationale Sportweek en de AH Sportactie bieden mensen de ideale kans het eens te proberen!”

In één klap verslaafd

Hoe enthousiast Christine er nu over is, des te sceptisch was ze aanvankelijk over Jumping Fitness. “We hoorden ervan en mijn moeder zei: dit is echt iets voor jou. Dat leek mij niet. Later zei een oud-klasgenoot van de dansopleiding dat ook tegen mij. Ik dacht: als twee mensen dat tegen me zeggen, moet ik het toch eens proberen. Ik was in één klap verslaafd. Het is een hele andere manier van sporten met zoveel meerwaarde, echt fantastisch!” Ga het uitproberen, dus!