Bedankt voor een geweldige NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. Tot volgend jaar !

Ook met de app kan iedereen sporten!

Op zaterdag 16 september wordt de FIT HAPPENS 010 app officieel gelanceerd in Rotterdam. Dat dit tijdens de Nationale Sportweek gebeurt, is geen wonder. Want deze app draagt ertoe bij dat iedereen zijn eigen omgeving kan omtoveren tot een sportterrein!

FIT HAPPENS draagt bij aan de wens van Rotterdam om een actieve leefstijl onder haar inwoners te stimuleren. Bedenker van de app en personal trainer Marianne Ploegmakers zal de app kort introduceren. Daarna wordt één van de routes in de app afgelegd. Deelnemers ontdekken hoe de stad met de app wordt omgetoverd tot één groot sportterrein waarbij bankjes, klimrekken, hellingbanen en trappen de basis zijn voor zo’n 600 fitness en bootcamp oefeningen. Deelname aan die openingstraining is niet alleen gratis, de hele app is gratis te downloaden.

Overal sporten

De FIT HAPPENS 010 app is een initiatief van Marianne Ploegmakers. “Sinds 2012 geef ik buitentrainingen in Rotterdam aan jong en oud. Ik maak hierbij gebruik van het aanwezige straatmeubilair. Zowel de deelnemers als passanten reageren erg enthousiast op de manier waarop wij de hele stad als sportterrein gebruiken. Deze geweldige manier van sporten wil ik aan meer mensen laten zien. Vanaf nu is dat mogelijk met deze app.”

In de app is de buitenruimte onderverdeeld in 20 verschillende objecten die gekoppeld zijn aan meer dan 200 oefeningen. Door deze koppeling ontstaan zo’n 600 combinaties. Voor FIT HAPPENS 010 zijn 20 routes door heel Rotterdam uitgezet die dwars over de hipste pleinen en door de mooiste parken en leukste straten gaan. De app geeft een melding zodra je in de buurt komt van een object in één van de routes. Met deze app wordt sportstad Rotterdam de stad waar je letterlijk overal kunt sporten.

Voor iedereen te gebruiken

De gratis app is voor iedereen beschikbaar, jong en oud en van beginnend tot fanatiek sporter. Op dit moment zijn alleen routes in Rotterdam opgenomen. De objecten en oefeningen in de app zijn ook buiten Rotterdam te gebruiken. Marianne verwacht dat de routes extra motiverend zijn om te gaan sporten en hoopt dat ook in andere plaatsen routes uitgezet worden. De Nationale Sportweek is een mooi moment om te beginnen!