Bedankt voor een geweldige NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. Tot volgend jaar !

Sportdag voor 45+ers in Zwolle!

Tijdens de Nationale Sportweek vinden er in heel veel gemeenten sportdagen en instuifactiviteiten plaats. Ook in Zwolle, maar daar is het nét even anders: een sport- en beweegevent voor 45+! Op 14 september organiseert SportService Zwolle in samenwerking met diverse partijen en sportclubs een sportdag voor de 45+er in Zwolle. Op deze dag kan iedereen zien en ervaren welke sport- en beweegmogelijkheden er allemaal zijn in Zwolle Zuid. Tussen 12.30 en 16.00 uur vinden er tal van  binnen- en buitensportactiviteiten plaats op Sportpark de Siggels.

Voor elk wat wils

Er is een heel gevarieerd aanbod, waaruit men die middag kan kiezen. Van bridge en cognitieve fitness tot walking football, van rollatorfit tot Sportief wandelen en hardlopen. Zelfs linedance en paardrijden presenteren zich, of wat dacht je van virtual reality? Het is echt voor elk wat wils!

Het aanbod is geschikt voor zowel de vitale 45+er, als voor de doelgroep die een meer specifiek aanbod behoeft zoals senioren, chronisch zieken of mensen met langdurige blessures.

Iedereen is welkom

Ruth de Gunst is buurtsportcoach in Zwolle Zuid: "We bieden tijdens de Nationale Sportweek voor tal van doelgroepen activiteiten aan, maar de doelgroep 45+ wordt door ons heel bewust benaderd, omdat gebleken is dat dat de groep is waar nog de meeste inactieve mensen toe horen in Zwolle Zuid." Bekendheid is er volop aan gegeven, via de deelnemende sportclubs, de zorgcentra, de fysiotherapiepraktijken. Maar ook via de scholen en de media is de oproep verspreid. De Gunst: "Mensen konden zich aanmelden, dat hebben er inmiddels zo´n 50 al gedaan. Maar iedereen is welkom, dus we hopen op een mooie opkomst!"