Bedankt voor een geweldige NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. Tot volgend jaar !

Veertiende Nationale Sportweek afgesloten in host city Rotterdam

Met een miniconcert van sportpromotor Ralf Mackenbach is de veertiende editie van de Nationale Sportweek afgesloten. De afsluiting vond plaats op het terrein van het WK triathlon in Rotterdam, host city van de Nationale Sportweek in 2017. 

De Nationale Sportweek werd georganiseerd van 9 tot en met 17 september. Duizenden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties uit heel Nederland openden in de afgelopen week hun deuren en verzorgden sportclinics, -evenementen, -toernooien en -demonstraties om mensen te laten zien en ervaren hoe leuk sport en bewegen is. De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel om Nederland te laten zien en te ervaren wat de kracht van sport is. Zo is tijdens de Nationale Sportweek de eerste Joy of Moving lane in Nederland gelanceerd en stond tijdens het WK Triathlon sporten met een beperking centraal. 

Richard Kaper van NOC*NSF: “Dank aan de gemeente Rotterdam voor de manier waarop zij zich hebben gemanifesteerd als host city van de Nationale Sportweek. De stad heeft fantastische sportactiviteiten georganiseerd, zoals het WK Triathlon waar we vandaag zijn en de world cup skateboarden. Maar bijvoorbeeld ook het NK stoepranden, dat nu plaatsvindt bij de SS Rotterdam. Ook wil ik alle deelnemers, sportclubs, gemeenten en anderen bedanken voor het promoten van de sport in heel Nederland. Want we winnen veel met sport.” 

Adriaan Visser, wethouder Sport van Rotterdam: “Met veel trots kan ik zeggen dat Rotterdam als host city van de Nationale Sportweek heeft laten zien waar het goed in is: het organiseren van sportevenementen: gastvrij, sportief en voor iedereen. Dat hebben we gedaan met heel veel enthousiaste partners en vrijwilligers. Samen met meer dan 100 aanbieders waren er ruim 1000 activiteiten. Voor jong en oud, topsporters en amateurs, valide en minder valide. Samen zorgen we er voor dat iedereen in Rotterdam die wil sporten ook kán sporten. Sporten is leuk en gezond, maar ook sociaal en economisch draagt het bij aan een vitale en aantrekkelijke stad. Met sport is veel te winnen.” 

Facts & Figures Nationale Sportweek 2017: 

  • In alle gemeenten van Nederland zijn er activiteiten in de Nationale Sportweek
  • Meer dan 167 gemeenten organiseerden een eigen lokale sportweek
  • 10.000 clubs hebben in het kader van de Nationale Sportweek activiteiten georganiseerd.

Richard Kaper: “Aansluitend aan de Nationale Sportweek loopt de AH Sportactie, een initiatief van de sportbonden, NOC*NSF en Albert Heijn. Tot en met 24 september kun je bij alle Albert Heijn supermarkten sparen voor gratis sportactiviteiten bij duizenden sportclubs in heel Nederland en kun je ontdekken welke sport bij je past.” 

De voorlopige datum voor de volgende editie van de Nationale Sportweek is van 15 tot en met 23 september 2018. 

De Nationale Sportweek is een onderdeel van de Europese week van de Sport en wordt gefinancierd vanuit het Erasmus Plus programma. Het doel daarvan is om inwoners van heel Europa te inspireren meer te bewegen. Let’s be #BeActive!