Bedankt voor een geweldige NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. Tot volgend jaar !

“Zoveel mogelijk spelplezier, daar gaan we voor!”

Op zaterdag 16 september wordt in het kader van de Nationale Sportweek ook in de gemeente Oude IJsselstreek een mooi evenement georganiseerd. Buurtsportcoach Paulien Verheij beschrijft de plannen.

“Op 16 september organiseren wij samen met de lokale sportclubs een open dag op Sportpark De IJsselweide in Gendringen. Het seizoen is dan alweer gestart, dus er zijn dan ook alweer competities bezig, waar mensen graag een kijkje kunnen gaan nemen. Maar één voetbalveld en een beachvolleyveld mogen wij gebruiken. Daar bieden alle verenigingen kleine sportactiviteiten aan, waar mensen laagdrempelig aan deel kunnen nemen.

Stempelkaart

Bezoekers krijgen aan de ingang een stempelkaart van ons met de deelnemende clubs erop. Als iemand bij alle clubs aan het spel heeft meegedaan, dan kunnen ze de volle stempelkaart bij ons inleveren en maken ze kans op leuke prijzen. Ook zijn er demonstraties en een markt aanwezig.”

Sporthal

Sportpark De IJsselweide heeft een renovatie gehad en er staat ook een gloednieuwe sporthal, die eerder dit jaar officieel is geopend. Tijdens de open dag kan iedereen een kijkje komen nemen op het park en de verschillende sporten uitproberen.

Samenwerken

Verheij: “De Nationale Sportweek is hét moment om samen met alle sportclubs te laten zien hoe leuk sporten is. We hopen dat er dan nog meer mensen gaan deelnemen! Bovendien is het een heel mooie kans om de samenwerking van alle gebruikers van het sportpark nog verder te intensiveren. Hoe beter onze samenwerking is, des te beter vindt iedereen de sport die bij hem past!”