Bedankt voor een geweldige NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. Tot volgend jaar !

Gestart met sporten? Hou het vast!

De Nationale Sportweek en de AH Sportactie hebben medio september heel Nederland in zijn greep gehad. Super, zoveel aandacht voor sport en vooral: zoveel deelnemers aan alle prachtige activiteiten! En nu proberen dat vast te houden! Sommige gemeenten zijn ook daar nog heel druk mee in de weer.

Van heel veel gemeenten hebben we enthousiaste verslagen en terugblikken op een geslaagde Nationale Sportweek ontvangen, bijvoorbeeld van Tilburg (een filmpje waarin het enthousiasme enorm is) en van Putten (een terugblik en een overzicht van héél veel leuke items). Hoe meer plezier mensen gehad hebben aan hun deelname aan de activiteiten in die week, des te groter is de kans dat ze ermee doorgaan.

Verlenging

Vasthouden kan ook door nog iets langer activiteiten aan te bieden. In Den Helder bijvoorbeeld: in de hele maand oktober biedt Sportservice Den Helder volop activiteiten op het Cruyff Court in Nieuw Den Helder. Op dinsdagmiddagen kunnen kinderen na schooltijd komen voetballen op het Cruyff Court. Ook voor de senioren worden er de hele maand oktober activiteiten aangeboden op datzelfde Cruyff Court: Walking Football, op dinsdagochtenden van 10.30 tot 12.00 uur. Verzamelen in MFC ’t Wijkhuis met een kopje koffie. Meedoen dus!

Ook host city Rotterdam probeert de positieve impuls nog even vast te houden. In Rotterdam Noord werden ook drie weken lang activiteiten aangeboden.

Nu evalueren

De clubs en gemeenten die nu terugblikken op een geslaagde Nationale Sportweek 2017 zijn vaak ook nu al bezig met de plannen voor volgend jaar. Wat was super, en moet zeker volgend jaar weer gebeuren? Wat kan nog beter, welke doelgroepen hebben blijkbaar nog een iets steviger duwtje in de rug nodig? Nu goed evalueren kan helpen om het volgend jaar bijtijds weer een beetje beter te maken!

AH Sportactie

De AH Sportactie krijgt ook in de komende jaren een vervolg. En dat is heel veelbelovend! Want veel clubs en sportaanbieders wisten vooraf niet precies wat ze verwachten moesten bij deze actie. En dat hebben ze nu gezien! Nu kunnen zij ruim van tevoren activiteiten bedenken, die zij aan willen bieden in het kader van de actie. Inmiddels zijn er ruim 200.000 spaarkaarten bij Albert Heijn winkels ingeleverd, tot 3 december kunnen mensen aan activiteiten deelnemen. We vertellen jullie graag wat het uiteindelijk heeft opgeleverd!