Bedankt voor een geweldige NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. Tot volgend jaar !

Best practice: Helmondse inwoners leren sportclubs al fietsend beter kennen

Ben jij met jouw gemeente nog opzoek naar een leuke, sportieve en uitdagende invulling tijdens de Nationale Sportweek en de AH Sportactie?  Hieronder vind je een heel gaaf voorbeeld van host city 2018 Helmond. Fiets gezellig mee door het onderstaande toffe voorbeeld!

Op de zondag tijdens de Nationale Sportweek 2017 hebben Helmondse sportclubs hun deuren open gezet voor alle Helmondse inwoners. Om dit extra sportief en toegankelijk aan te kleden, maakte de gemeente een fietsroutekaart waarmee deelnemers al fietsend van sportclub naar sportclub konden gaan om zo nader kennis te maken met iedere club. De toegang was gratis en daarnaast konden deelnemers meedoen met clinics, trainingen en andere leuke activiteiten. Voor iedereen, jong én oud, was er iets sportiefs te beleven op deze zondag. De echte fanatiekeling werd beloond, want bij iedere sportlocatie kreeg de deelnemer een stempel en bij drie stempels konden de deelnemers een presentje ophalen.

helmond

Dit leuke voorbeeld laat zien dat de sport op een leuke én laagdrempelige manier gepromoot kan worden binnen jouw gemeente. Wil jij binnen jouw gemeente ook de sport promoten, maar heb je de juiste invulling nog niet gevonden? Neem dan contact met ons op via sportactivatie@nocnsf.nl. Wij denken heel graag met je mee!

 

Downloads