Bedankt voor een geweldige NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. Tot volgend jaar !

Grote namen bij opening Nationale Sportweek Deventer

Met de bevestiging van de komst van sterren Sharon Doorson en winnaar van The Voice Kids Yosina Rumajauw is het programma van de officiële landelijke opening van de Nationale Sportweek op zaterdag 15 september rond. Oud judoka Dennis van der Geest maakt als DJ het muzikale programma compleet. 

De openingsceremonie start natuurlijk sportief. Daarom zijn er drie estafette routes uitgezet, vanuit Bathmen, Lettele en Diepenveen, die door Deventer naar de Jachthaven leiden. Vanuit daar gaat iedereen gezamenlijk naar het festivalterrein van de Nationale Sportweek op sportpark Keizerslanden. Hier mogen de deelnemers van de estafette plaatsnemen in de Golden Circle voor het podium! Sportpark Keizerlanden wordt tijdens de feestelijke avond officieel omgedoopt tot festivalterrein van de Nationale Sportweek in Deventer.

opening deventer

Muzikale avond start van een sportieve week

De feestelijke opening op het hoofdpodium start om 20:00 uur en wordt gepresenteerd door NOS sportverslaggever Maarten Tip. Dennis van der Geest neemt een deel van het muzikale programma voor zijn rekening. Om de avond compleet te maken voor jong en oud zijn zangeressen Sharon Doorson en Yosina Rumajauw van de partij. Naast muziek en sport, kunnen mensen genieten van eten en drinken van de verschillende foodtrucks op het festivalterrein. De avond duurt tot 23:00 uur en de toegang is gratis.

Deventer Hostcity

De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel om sport te promoten en mensen te inspireren te gaan bewegen. Het is de 15e keer dat NOC*NSF samen met bonden, gemeenten, partners, onderwijs en sportclubs de Nationale Sportweek organiseert. Omdat Deventer dit jaar 1250 jaar bestaat, is de stad door NOC*NSF uitgeroepen tot Hostcity van de Nationale Sportweek.