Bedankt voor een geweldige NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. Tot volgend jaar !

Onze local hero: Anita Campbell!

De Nationale Sportweek zit vol met mooie verhalen, inspirerende voorbeelden en (lokale) sporthelden! En Anita Campbell is een van de grootste lokale sporthelden van ons land. Er is waarschijnlijk geen sportclub in Huizen die haar naam niet kent.

“Sport is meer dan alleen bewegen”

Als bestuurslid van Sport Platform Huizen is Anita de drijvende kracht achter de Nationale Sportweek in de Noord-Hollandse gemeente. “Uiteraard, iedereen is bekend met het belang van lichaamsbeweging.” aldus Anita. “Maar sporten is meer dan alleen bewegen. Sporten bij een sportclub brengt ook enorme sociale voordelen met zich mee. Sport, en alles wat we er mee associëren, is leuk! Het haalt mensen uit sociale isolatie en brengt men samen.”

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Anita Campbell

Eén groot sportfeest in Huizen

Dankzij de inzet van lokale helden als Anita gebeurt er tussen 15 en 29 september ontzettend veel in Nederland. Ook in Huizen. Anita ziet overal kansen om de Nationale Sportweek groter te maken. Zo werkt Anita samen met de jaarlijkse Huizerdag en obstakelruns, organiseerde ze vorig jaar een grootschalige Haka op het strand en talloze andere sportevenementen. “De uitdaging is om niet alles zelf te willen organiseren, maar om ervoor te zorgen dat de sportclubs en sportorganisaties zelf aan de slag gaan.”

Dankzij Anita en haar collega’s  hebben er in 2017 meer dan 3.500 Huizenaren meegedaan aan de Nationale Sportweek. Om dit voor elkaar te krijgen hebben 15 sportverenigingen, 8 overige sportaanbieders en een aantal buurtsportcoaches de handen ineengeslagen. Ontzettend mooie getallen! Maar dit jaar wil ze nog meer inwoners aan het bewegen krijgen. Het enthousiasme en doorzettingsvermogen van Anita werkt aanstekelijk en daarom is ze een echte local hero! En het mooiste? Ze doet het allemaal op vrijwillige basis. Heel erg bedankt Anita!

Heb jij ook een lokale held in jouw stad? Laat het ons weten. Misschien zie je jouw lokale held dan terug op de website van de Nationale Sportweek. Ga jij ook lekker sporten en bewegen tijdens de Nationale Sportweek? Check dan de sportkalender op nationalesportweek.nl/sportkalender

Bekijk de sportkalender