Bedankt voor een geweldige NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. Tot volgend jaar !

Onze local hero: Ramon Storm!

Afgelopen zomer ontmoetten we Ramon Storm. Hij werkt o.a. als vrijwilliger bij Rotterdam Atletiek, een multiculturele sportvereniging waar mensen met en zonder beperking tegelijkertijd sporten. Ramon is er al vroeg bij en ontvangt ons met een grote lach op zijn gezicht. Hij begint vol passie te vertellen over de vereniging en over waarom we hebben afgesproken: RaceRunning. 

Onbeperkt actief met Racerunning

De RaceRunner maakt het mogelijk dat mensen met een lichamelijke beperking (zoals bv. cerebrale parese, spina bifida of andere syndromen), die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruiken voor hun mobiliteit, kunnen bewegen op eigen kracht bij een relatief hoge snelheid. De RaceRunner maakt het mogelijk dat zij, ondanks hun beperking, wèl kunnen sporten en bewegen

Wie is Ramon Storm?

Ramon zet zich met heel veel enthousiasme en motivatie vrijwillig in als RaceRunning Trainer bij Rotterdam Atletiek, een sportvereniging in Rotterdam. Dit doet hij samen met een team van trainers. Daarnaast werkt hij als bewegingsagoog bij Rijndam Revalidatie. Hier komt hij regelmatig in contact met kinderen die een lichamelijke beperking hebben en waarbij de sport RaceRunning goed past. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk; het lokale revalidatiecentrum en de vereniging hebben een nauwe samenwerking. Zo komen steeds meer kinderen uit de buurt in aanraking met structureel sporten bij de vereniging.

 alt=

Kinderen inspireren to #BeActive

Ramon vertelt een mooi verhaal over een doorzetter en over hoe hij en zijn team, samen met de ouders van de jongen, zorgden voor de juiste motivatie.

Ramon: ‘Robin had zelf het idee om te gaan RaceRunnen. "Dan gaan we dat toch proberen, Robin “. Zo gezegd zo gedaan, een intensieve week lang elke ochtend trainen voor schooltijd. En jawel het lukte hem om uiteindelijk op een vrijdag ochtend 8 meter te lopen in een RaceRunner! Hierna heeft Robin bijna wekelijks met me geoefend. We hadden met Robin afgesproken dat hij moest trainen naar 1 ronde door de gangen van het revalidatiecentrum zodat hij dan een keer op de atletiekbaan mocht en een verrassing kreeg. Dit werkte als een rode lap op een stier want aan het eind van het schooljaar lukte het hem om een ronde te maken. Achter zijn rug om had ik met zijn moeder geregeld dat hij een proefmodel RaceRunner thuis mocht uitproberen. Robin is nu te vinden op de atletiekbaan in Rotterdam.’

Barrières doorbreken

De RaceRunners zijn kostbaar. Ramon en zijn team zoeken daarom regelmatig samenwerkingen op. Zo is hij laatst op een basisschool geweest. De kinderen kregen les over kinderen met een lichamelijke beperking. De juffrouw van de klas heeft toen samen met de kinderen besloten om geld in te zamelen voor Rotterdam Atletiek. Ze hebben middels een sponsorloop zelfs zoveel geld ingezameld, dat er twee RaceRunners en materialen gekocht kon worden.

Waarom Ramon Storm een echte lokale held is!

Waarom Ramon een echte lokale held is? Hij zit vol energie, ideeën en ambities. Zo zou hij het allerliefst willen dat RaceRunners ook aan de Marathon van Rotterdam mee kunnen lopen. Hij doet alles om RaceRunning binnen Nederland groter te maken. Tevens is hij alweer bezig met een volgend sport initiatief voor kinderen met een beperking: Frame Football. Hij zegt zelf: ‘er is zoveel te verzinnen voor deze doelgroep die vaak nog buiten de boot valt.’

Heb jij ook een lokale held in jouw stad? Laat het ons weten. Misschien zie je jouw lokale held dan terug op de website van de Nationale Sportweek. Ga jij ook lekker sporten en bewegen tijdens de Nationale Sportweek? Check dan de sportkalender!