Bedankt voor een geweldige NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. Tot volgend jaar !

Fonds Gehandicaptensport sluit zich aan bij Nationale Sportweek

 

De Nationale Sportweek is de Nederlandse sportpromotiecampagne waar sportclubs hun sportaanbod voor iedereen in Nederland laten zien. Fonds Gehandicaptensport en NOC*NSF werken al jarenlang samen om sport voor mensen met een handicap structureel mogelijk te maken. NOC*NSF is blij dat Fonds Gehandicaptensport Vriend van de Nationale Sportweek is geworden en met de sportcommunity  Uniek Sporten® een belangrijke bijdrage gaat leveren aan de gedeelde ambitie om letterlijk iedereen dicht bij huis de mogelijkheid te bieden om te kunnen sporten.

Uniek Sporten® geeft inspiratie en informatie over sporten met een handicap en over sportclubs in je directe omgeving waar je terecht kan. De doelstelling van  Uniek Sporten® is samen met de partners drempels om te sporten weg te nemen, letterlijk en figuurlijk.  

Richard Kaper, manager sportdeelname NOC*NSF:

“Fonds Gehandicaptensport is voor ons een krachtige partner met jarenlange ervaring in het ondersteunen van stimuleringsprojecten gericht op de sportdeelname van mensen met een handicap. Ik heb er veel vertrouwen in dat zij als Vriend van de Nationale Sportweek een belangrijke bijdrage zullen leveren aan het verwezenlijken van onze gedeelde ambitie om sport voor mensen met een handicap altijd en overal mogelijk te maken.”

Nike Boor, Directeur Fonds Gehandicaptensport:

"Sporten maakt je fysiek en mentaal sterker en daarmee ook kansrijker in het dagelijks leven. Een handicap mag wat ons betreft geen barrière zijn. De samenwerking met een sterke partner als NOC*NSF is zeer waardevol. Samen met de regionale samenwerkingsverbanden en NOC*NSF, bundelen we de krachten en nemen we "drempels" tot sport weg. Daarin heeft de sport community Uniek Sporten® een centrale plaats. Als Vriend van de Nationale Sportweek kunnen we Uniek Sporten® nog gerichter inzetten. Met als doel meer mogelijkheden voor sporters met een handicap te realiseren. Omdat sporten met een handicap de normaalste zaak van de wereld moet zijn."

De Nationale Sportweek nodigt letterlijk iedereen uit om langs te komen, uit te proberen, mee te doen. Alles is te zien op de site van Nationale Sportweek. Om zo samen te sporten en fit te worden.