Bedankt voor een geweldige NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. Tot volgend jaar !

Aandacht voor bewegen tijdens de Week van Pauzehap op basisscholen

De tweede week van de Nationale Sportweek is tevens de Week van de Pauzehap, een initiatief van Albert Heijn, Voedingscentrum, NOC*NSF met behulp van sportbonden.  Basisschoolleerlingen ontdekken van 24 t/m 28 september met het interactieve 'Ik eet het beter'-lesprogramma dat gezond eten én bewegen heel leuk is. Want bij fit zijn hoort naast gezonde voeding, ook voldoende beweging. Met opdrachten, filmpjes en gezonde tussendoortjes vanuit het ‘Ik eet het beter’=programma ervaren leerlingen van groep 5 t/m 8 hoe lekker een gezonde pauzehap kan zijn en hoe leuk het is om te bewegen. In de filmpjes vertellen bekende sporters, zoals Nora en Fleur van Beek, Marin Visser, Vickey Bergmans, Bas Rozendaal en Harrie Smolders over het belang van gezonde voeding en beweging om ze een speelse manier bewust te maken van wat dagelijks eten en drinken (zie onderaan).

Aan het einde van week krijgen 200.000 kinderen op 3000 basisscholen vouchers van de AH Sportactie , een samenwerking van NOC*NSF en Albert Heijn, waarmee zij gratis een sport in de buurt kunnen uitproberen en ontdekken welke sport bij hen past. NOC*NSF en Albert Heijn hebben als gezamenlijk doel alle Nederlanders meer te laten bewegen en een actievere levensstijl toegankelijker te maken. De AH Sportactie is een van de vele activiteiten die wordt georganiseerd tijdens de vijftiende Nationale Sportweek.

Heeft jouw kind of klas geen sportvoucher gekregen en willen jullie ook een sport uitproberen? Neem dan contact op met het NOC*NSF Sport Supportteam voor een speciale actiecode. Wil je alvast een kijkje nemen wat je allemaal kunt doen? Klik dan hier #AHSportactie

Maandag met Marin Visser en Judobond Nederland:

Dinsdag met Noah en Fleur van Beek en de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie :

Woensdag met Vickey Bergmans en de Nederlandse Algemene Danssport Bond:

Donderdag met Bas Rozendaal en de Nederlandse Basketball Bond:

 Vrijdag met Harrie Smolders en de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie:

 

21-dagen challenge
Deze week is ook de GoDo beweging van start gegaan. Het GoDo platform (www.Go-Do.nl)  bestaat uit een game en een 21-dagen challenge. Deze challenge daagt kinderen, scholen en gezinnen uit om elke dag een GoDo momentje in te bouwen met een actie en inspiratie gebaseerd op de drie pijlers van GoDo: gezonde voeding, meer bewegen en ontspannen. De uitdagingen worden door acteurs Sonia Eijken (Zuidas en Brugklas) en Vincent Visser (Brugklas en Dokter Tinus) in video’s uitgelegd. Ook de game bevat bewegingsopdrachten, ontspanningsoefeningen en kennisvragen over gezonde voeding, meer bewegen en ontspannen. 

GoDo bouwt voort op het ‘Ik eet het beter’ scholenprogramma waar meer dan 200.000 kinderen aan deelnemen.