Bedankt voor een geweldige NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. Tot volgend jaar !

3 vragen in 3 minuten met...

Meriel Hendriks, Sport coördinator voor oud host city Deventer

Wat is jullie bijgebleven aan de inzet van sportpromotors?
“De avond dat we twee bekende wielrenners in samenwerking met onze lokale schaatsvereniging clinics gedaan. Dat was prachtig, er waren 20 kinderen aan het stralen! Dat zij met die grote topatleten mochten sporten. Zij kregen daar tips van, er was ruimte voor een meet & greet, hartstikke leuk! De inzet van topsporters zijn zeker heel belangrijk.”

Hoe was de sportweek voor de clubs?
“Verenigingen hebben het als heel positief hebben ervaren. Er zijn verenigingen bij die de hele week lang op het evenemententerrein voor gymles hebben gezorgd. Aansluitend, kregen zij vanuit het onderwijs allemaal verzoeken of zij daar vaker gymles konden gaan geven. Dat zijn van die quick wins. Verenigingen die een aantal keer les hebben gegeven, en vervolgens toeloop krijgen van de jeugd.”

Wat levert dat jullie op?
“Dit is waarom wij het doen. Wij willen de verenigingen ondersteunen, hen een podium geven. Je wilt dat kinderen, volwassenen en senioren daar kennis mee maken en interesse in zo’n club krijgen.”