Bedankt voor een geweldige NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. Tot volgend jaar !

3 vragen in 3 minuten met...

Arjen Boekema, sportmarketeer voor oud host city Groningen

Wat heeft het host cityschap voor gemeente Groningen gedaan?
Wij deden natuurlijk altijd al iets met de NOC*NSF Nationale Sportweek, hetzij een sportdag organiseren of de spandoeken ophangen bij sportstimuleringsactiviteiten in de wijken. Maar wil je de stad als sportstad op de kaart zetten, dan moet je de NOC*NSF Nationale Sportweek anders inzetten. Wat meer promotioneel. Middels het hostcityschap hebben we landelijke bekendheid gegenereerd. Het was ook merkbaar dat iedereen er een beetje bij wilde horen. De wethouder was enorm tevreden, die zat aan het einde van zijn termijn. De verkiezingen kwamen eraan, dus voor hem was dat een mooie afsluiting en voor ons was het een uitgelezen kans om ons als sportstad op de kaart te zetten.”

Wat is voor jullie de meest merkbare verandering?
“Als je iets zegt over verbinden, dan heeft de NOC*NSF Nationale Sportweek bij onze gemeente echt organisaties bij elkaar gebracht. We zien dat de NOC*NSF Nationale Sportweek bij een aantal organisaties wel echt top of mind is. Ook komend jaar willen ze weer wat met de NOC*NSF Nationale Sportweek gaan doen, dat is wel een heel mooi effect.”

Hoe komt het dat organisaties nu zelf proactief met de Nationale Sportweek aan de slag gaan?
Dat komt ook natuurlijk door vorig jaar dat we hostcity waren, met de publiciteit die we daarmee hebben gegenereerd. Daarmee hebben wij een basis gelegd. Het is een soort van vliegwiel geweest.”