Bedankt voor een geweldige NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. Tot volgend jaar !

3 minuten met hostcity Nieuwegein

Eindhoven, Emmen en Nieuwegein zijn in 2020 de host cities voor de NOC*NSF Nationale Sportweek. Met elkaar zetten deze drie steden de sport door het hele land gedurende tien dagen in de schijnwerpers. In elke nieuwsbrief bellen we met een host city, om te horen hoe de voorbereidingen verlopen. Deze keer: Nieuwegein.

Nieuwegein

Nieuwegein kende in 2019 een succesvol debuut als host city, nu al is duidelijk dat de stad ook volgend jaar van de partij is tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek. Maar eerst de editie van 2020!

Sander Tuitel is projectleider in Nieuwegein. “Achter de schermen zijn we heel druk bezig om de invulling van ons programma rond te krijgen. Zodoende zijn we veelvuldig in contact met sportverenigingen, het sociale domein en het bedrijfsleven. En ik moet zeggen dat dit vrij goed lukt. Aan de bereidwilligheid van alle betrokkenen ligt het dan ook zeker niet.”

In januari kwam de organisatie van Nieuwegein al bijeen voor een brainstormsessie, na de coronacrisis is het aanpassen aan de omstandigheden. “Door het coronavirus hebben we onze planning en het programma meerdere keren moeten aanpassen vanwege de onduidelijkheid over het verloop van het virus,” zo legt Tuitel uit. “Uiteraard zullen we rekening moeten houden met de geldende maatregelen, maar desondanks gaan we weer tien hele mooie dagen neerzetten met onze partners. We merken sowieso dat iedereen het als een kans ziet om de sport weer op de kaart te zetten. Ook de kleinere sporten willen wat gaan doen. Zij willen gezien worden en nieuwe leden werven. En daar is de Nationale Sportweek natuurlijk uitermate geschikt voor.”

Tuitel vervolgt: “Het coronavrius heeft meer dan ooit duidelijk gemaakt dat sport en bewegen een belangrijk onderdeel is van een gezonde levensstijl. We willen mensen dan ook enthousiasmeren om in beweging te komen. Tijdens de Nationale Sportweek kan iedereen kennis maken met het brede sport- en beweegaanbod dat Nieuwegein rijk is.”