Bedankt voor een geweldige NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. Tot volgend jaar !

Werf nieuwe leden met de sportactie

Na de zomervakantie gaan we weer van start met de sportactie. Dan enthousiasmeren NOC*NSF, Albert Heijn, sportbonden, gemeenten en de deelnemende sportclubs potentiële sporters om (weer) te gaan sporten. Gaaf als jouw club anderen laat ervaren hoe leuk sport en bewegen is. Want als je een sport leuk vindt, dan word je graag lid bij een vereniging. En zo kan de sportactie jouw club nieuwe leden opleveren. 

Sportactie in een notendop

• Van 14 t/m 27 september 2020 ontvangt iedereen bij het boodschappen doen bij Albert Heijn digitale zegels in de AH-app
• De digitale zegels kunnen tot en met 25 oktober 2020 verzilverd worden door gratis sportactiviteiten te boeken bij de deelnemende sportclubs
• De club ontvangt automatisch bericht dat de sportactiviteit geboekt is en verzorgt de activiteit op het afgesproken moment
• De sportactie is nauw verbonden met de NOC*NSF Nationale Sportweek en vindt in dezelfde periode plaats. De landelijke campagne ‘Sport doet iets met je’ zet in deze periode het belang van sport en sportclubs nog eens extra in de spotlights. Het ultieme moment dus om met jouw sport en club hierbij aan te haken.
• De sportactiviteiten worden door de deelnemende sportclubs gratis aangeboden

Dit krijgt jouw club

Toegang tot een gratis, geautomatiseerd en gefaciliteerd promotieplatform om sportaanbod en promotiemateriaal te maken
• Tips & tricks van NOC*NSF, jouw sportbond en gemeente voor het maken van sportaanbod, het welkom heten van deelnemers en het opvolgen van deze deelnemers om de conversie van deelnemers naar leden te vergroten
• Inzicht in de prestatie van het eigen sportaanbod, zodat sturing tijdens de actie mogelijk is. Bijvoorbeeld door het tijdstip, dag of het aanbod aan te passen om meer vraag te genereren
• Nieuwsbrief van de sportactie met inspirerende voorbeelden van eerdere edities, uitnodigingen voor webinars over specifieke onderdelen van de sportactie (bijvoorbeeld ‘Hoe maak ik sportaanbod aan’ en ‘Hoe maak ik mijn communicatiemiddelen’), informatie en updates over de sportactie
• Ondersteuning van de NOC*NSF SportSupport helpdesk, jouw bond en gemeente voor, tijdens en na de sportactie

Wat vragen wij van jouw club?

• Meld je nu alvast aan via www.clubbase.nl/sportactie
• Vanaf 10 augustus kun je sportaanbod aanmaken op het platform Clubbase (het vernieuwde Clubprofiel, hier ontvang je nog informatie over) van NOC*NSF. Hier kun je ook promotiemateriaal maken, specifiek voor de sportactie.
• De club communiceert gedurende de sportactie actief dat jullie meedoen
• De club ontvangt de deelnemers hartelijk op de club, laat hen de sfeer op de club proeven, regelt goede en enthousiaste trainers en volgt de deelnemers op. Dit kan bijvoorbeeld door het meegeven van een flyer met meer informatie, een specifiek aanbod en/of een mail sturen om te vragen hoe de sportactiviteit bevallen is.

Wanneer gaan we aan de slag?

Vanaf 10 augustus kun je sportaanbod en promotiemateriaal aanmaken op een platform dat we speciaal voor sportclubs hebben ontwikkeld: Clubbase, de nieuwe versie van Clubprofiel. Jouw Clubprofiel zetten we automatisch om naar Clubbase, hier ontvang je nog bericht over. De tijd vliegt, dus denk nu alvast goed na over welke sportactiviteit(en) je wilt aanbieden tijdens de sportactie, voor welke doelgroep en wie je nodig hebt als trainer(s).