Bedankt voor een geweldige NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. Tot volgend jaar !

Hoe aan te haken op themadagen tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek?

Sport inspireert, sport verbindt en sport levert een belangrijke bijdrage aan de samenleving en aan ieder individu. Het bepaalt voor een deel wie we zijn, wat we doen en vooral met wie we dat doen. Deelnemen aan sport betekent vaak deelnemen aan de maatschappij. 

Tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek werken we met themadagen. Elke dag een ander thema, tien dagen lang. Variërend van sport en voeding tot vitaliteit op de werkvloer, maar er is ook aandacht voor de thema’s duurzaamheid en ouderen. Hoe kan je hier als gemeente, sportclub of sportbedrijf nou bij aanhaken? Wellicht helpt onderstaand overzicht als je op zoek bent naar inspiratie! 

Gezonde Sportkantine 
Op vrijdag 18 september start de NOC*NSF Nationale Sportweek middels een feestelijke opening en het tekenen van het Sportakkoord. Op dag twee, zaterdag 19 september, is het thema sportclubs. Wat jij kan doen? Denk eens aan het promoten van de start van de Nix18-campagne of de Rookvrije sportparken, in combinatie met een sportieve activiteit. Maar je kan ook de sportactie voor sportclubs op deze manier extra onder de aandacht brengen. Zondag 20 september staat in het teken van sport en voeding. Ben jij al bekend met de mogelijkheden van de Gezonde Sportkantine? Lees je in, het is de moeite waard. Ook voor jouw sportclub!

Maandag 21 september gaat de aandacht uit naar het thema ouderen. Een wandel- en/of fietstocht organiseren is vaak een garantie voor een hoge opkomst sportievelingen. Je kan er ook voor kiezen om het al aanwezige sportaanbod voor deze doelgroep extra te promoten. Een andere optie: samenwerken met gezondheids- en welzijnsinstellingen. Dinsdag 22 september is de dag van het inclusief sporten. Denk ook hier aan het promoten van het beschikbare sportaanbod en Uniek Sporten: het sporten en bewegen voor mensen met een beperking. 

Fiets naar je werkdag 
De scholen staan op woensdag 23 september volop in de aandacht. Zet een spotlight op Kies je sport. Of organiseer de 10@10 Challenge, een clinic of een e-sports battle. Een old skool trefbaltoernooi is natuurlijk ook altijd goed! De donderdag, 24 september, is voor de duurzaamheid. Het verduurzamen van jouw sportaccommodatie (via de acties van Greendeals), het organiseren van een duurzaamheidsmarkt of de Fiets naar je werkdag; er is keuze genoeg.

Met het weekeinde voor de deur, gaat het vrijdag 25 september over vitaliteit op de werkvloer. Organiseer als gemeente of sportbedrijf een kennissessie met iemand die je altijd al eens hebt willen zien en horen. Een netwerk(sport)lunch is natuurlijk ook een fijne optie, of vul de vrijmibo sportief in en pingpong met collega’s om de Tafeltenniscup. Op zaterdag 26 september staat de BeActive Night op de agenda. Een skeelertocht bij ondergaande zon of (andere) glow in the dark-sporten; het is een uitgelezen promotiemoment onder bijzondere omstandigheden. Zondag sluiten we de NOC*NSF Nationale Sportweek met het thema Outdoor af: bewegen in de buitenruimte. En daarin is natuurlijk voldoende aanbod te bedenken: een survivalbaan, crossfit, sportvissen, een skateplein of Parkrun; de uitgelezen mogelijkheid ook om met je gezin, familie of vriendengroep lekker actief te zijn!