Bedankt voor een geweldige NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. Tot volgend jaar !

Inspirerend bezoek van sportambassadeurs op school

via GIPHY

Op woensdag 23 september, tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek, stond de Scholendag op de planning. Voor de basisscholen was de 10@10 Challenge georganiseerd, waarbij onder anderen Rico Verhoeven, Yara van Kerkhof, Celeste Plak, Roy Meyer, Jetze Plat en Laurine van Riessen de leerlingen in tien minuten tijd, tien verschillende sporten lieten ontdekken. Voor het middelbaar onderwijs stond het allereerste NOC*NSF Sportcollege gepland, waarin de topsporters eens stevig aan de tand gevoeld werden door Tessa Veldhuis, voormalig Nederlandse rugby sevens-international.

Bij het Christiaan Huygens College in Eindhoven ging judoka en NOC*NSF-ambassadeur Roy Meyer op bezoek. Hij oefende samen met de leerlingen de Sportshuffle en inspireerde hen door te vertellen wat sport met hem doet. Meyer vindt sporten heel erg belangrijk, vooral voor jongeren in de middelbare schoolleeftijd. Ze betreden een levensfase waarin de wereld ineens heel eng en groot wordt, zo legt hij uit. “Ikzelf heb een best wel pittige jeugd gehad en sport heeft mij ontzettend veel stabiliteit gegeven. Juist voor deze leeftijd is het belangrijk om houvast te hebben in het leven en sport biedt dat.”

“Er zijn een aantal olympische waarden, zoals excelleren, zoals respect en ook het leren samenwerken met anderen. En als je daarmee in het leven, in de maatschappij staat, dan sta je steviger op je benen en is de kans groot dat je ook succesvoller en met meer plezierbelevenis de dingen doet die jij in het leven wil doen”, zo is de boodschap van Meyer. "Als ik dat ook maar een klein beetje mee kan geven, dan ben ik een gelukkig mens."

Dat lijkt te zijn gelukt. "Zijn quotes, zijn verhalen, die inspireren mij", vertelt een leerlinge. "En dan vind ik het erg mooi om zijn stappen door te zetten en de doelen die hij stelt, zelf in een andere vorm mee te nemen." Ook andere leerlingen waren blij met het bezoek van Meyer op Scholendag. "Ik heb wel veel geleerd over mijn mentaliteit en over mijn mindset en hoe ik succesvol kan worden. En als er een tegenslag is gebeurd, niet omkijken, maar gewoon naar de toekomst kijken."