Bedankt voor een geweldige NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. Tot volgend jaar !

Nationale Sportweek 2020 succesvol verlopen

De NOC*NSF Nationale Sportweek 2020 zit erop. Op zondag sloten we tien fantastische dagen af in een van onze host cities, Emmen.

Tijdens de sportweek hadden we verschillende thema's: de sportclub, voeding, ouderen, inclusief sporten, schoolsport, duurzaamheid, vitaliteit en outdoor. Al deze thema's zijn door onze woordkunstenaars en ambassadeurs prachtig onder woorden gebracht in onze dug-outsessies

Wat de doorslag gaf voor het grote succes van deze sportweek was het gevoel van samen: de sport is voor iedereen toegankelijk, het is belangrijk dat er een divers sportaanbod is.

Emmen geeft stokje aan door

De sportweek kende dit jaar drie host cities: Nieuwegein, Eindhoven en Emmen. Zondag in Emmen waren de reacties enthousiast. "Het is niet alleen Emmen, maar heel Drenthe", zei burgemeester Eric van Oosterhout van Emmen. "De fakkel is deze week door heel Drenthe gegaan, want we moeten het met elkaar doen. Met de buurtsportcoaches, met de sportverenigingen. Vorig jaar was het in Assen, dit jaar in Emmen en we hopen dat het volgend jaar in Coevorden is."

Bekijk hieronder een samenvatting van de zondag in Emmen: