Bedankt voor een geweldige NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. Tot volgend jaar !

‘We willen het liefst heel rugbyend Nederland overhalen mee te doen’

 Foto: Dennis van de Sande

Van 18 tot en met 27 september openen honderden sportbonden, clubs, scholen, sportfederaties en gemeenten hun deuren. Een vitaal Nederland bereik je namelijk niet alleen: hoe meer bonden, clubs, scholen, federaties en gemeenten meedoen met de NOC*NSF Nationale Sportweek, hoe meer sporters we samen bereiken.

De rugbybond pakt dit jaar volop uit richting de NOC*NSF Nationale Sportweek en de sportactie. “Iedereen is dan ook weer heel blij om te mogen beginnen, de afgelopen maanden zijn ontzettend zwaar geweest,” licht Emma Fabri, bij de rugbybond verantwoordelijk voor content, community en media, toe. “En de verenigingen zijn nóg enthousiaster. Aan het begin van het seizoen is het sowieso van belang voor ze om nieuwe leden te werven en daar zijn zowel de sportactie als de NOC*NSF Nationale Sportweek prima gelegenheden voor.”

Goodiebag
Het is een vraag die bij de start van elk nieuw rugbyseizoen terugkomt bij de bond: hoe kunnen zij de 100 verenigingen in het land op een zo laagdrempelig mogelijke manier helpen om zoveel mogelijk nieuwe leden te werven? Fabri: “En waar wij de verenigingen willen helpen, wil NOC*NSF ons hier als bond in bijstaan. Bijvoorbeeld door het organiseren van de sportactie en de NOC*NSF Nationale Sportweek. Dit jaar hebben wij daar zelf nog een schepje bovenop gedaan. Elke rugbyvereniging die zich inschrijft voor de sportactie, ontvangt een goodiebag met een bidon en een bitje. Dat moet je immers zelf meenemen naar het rugbyveld en kan je in deze coronatijd niet delen. In die goodiebag zit ook nog een beginnersgids en een gave rugbyposter.”

Foto: Dennis van de Sande

Kant en klaar aangeleverd
In de week voorafgaand aan de NOC*NSF Nationale Sportweek bestond meer dan de helft van het aantal aanmeldingen voor dit evenement uit rugbyclubs. “Daar is dus heel positief op gereageerd, omdat verenigingen ook hun eigen activiteiten kunnen organiseren tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek” zo zegt Fabri. “Binnen de bond herkennen wij de situatie, omdat we allemaal als vrijwilliger verbonden zijn aan een vereniging. De beschikbare tijd is echter beperkt. Maar eenmaal ingeschreven, krijg je alle benodigde informatie voor zowel de sportactie als de NOC*NSF Nationale Sportweek kant en klaar aangeleverd, dat werkt erg makkelijk. Uiteindelijk willen we natuurlijk het liefst heel rugbyend Nederland overhalen om mee te doen!”

Voor meer informatie over de sportactie: www.proefdesport.nl