Bedankt voor een geweldige NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. Tot volgend jaar !

ode aan de club

De NOC*NSF Nationale Sportweek heeft dit jaar een eigen lied: ‘Medaille’, geschreven en gezongen door Gerson Main. Het lied is een ode aan de club, want Main is al van jongs af aan een groot fan van sport. Hij heeft waterpolo gedaan, speelde lange tijd veld- en straatvoetbal, was een fanatiek kickbokser en heeft maar liefst zes zwemdiploma’s.

Main ziet veel raakvlakken tussen clubliefde en liefde als in een relatie. Bij een sportclub én in de liefde beleef je vervelende momenten, zoals een nederlaag of ruzie, maar uiteindelijk kom je weer samen. Normaal gesproken krijg je alleen een medaille voor iets wat je gepresteerd hebt, niet zozeer voor het feit dat je er bent of voor onvoorwaardelijke liefde. Main vindt dat je daar eigenlijk juist wél een medaille voor zou moeten krijgen en zodoende schreef hij voor de NOC*NSF Nationale Sportweek ‘Medaille’, over een ode aan de club.

Hier beluister je de ode op Spotify. Het volledige interview met Main lees je in het NOC*NSF Nationale Sportweek-magazine!