Bedankt voor een geweldige NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. Tot volgend jaar !

sportambassadeur Jeugdfonds Sport & Cultuur: Ginella Zerbo

In een notendop
Mijn naam is Ginella Zerbo, 22 jaar en ik ben hockey international.

Sport 
Ik ben trots op mijn  Zilveren medaille op de Jeugd Olympische spelen in Nanjing 2014 behaald ,  het Zilver op het Europees Kampioenschap London 2015, Goud op de Champions Trophy in Changzou 2018 en het feit dat ik Topscoorder Hoofdklasse ben met 24 goals 2018-2019

Je bent ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Hoe belangrijk is het om te sporten als je jong bent?
Ik vind het super belangrijk dat je een sport beoefend als je jong bent. Het brengt je in contact met andere mensen dan de mensen uit je omgeving waardoor je steeds meer mensen leert kennen. Sport is ook gezond en goed voor het lichaam en een uitlaatklep voor je energie

Wat doet sport met jou? 
Sport maakt mij vooral blij. Ik probeer altijd het beste uit mijzelf te halen en tot het uiterste te gaan. Ik leer ook om door te zetten als het even wat minder gaat. Samen met mijn teamgenoten goals maken en winnen vind ik een van de leukste dingen die er zijn.

Hoe ben je begonnen met sport?
Mijn ouders sportte vroeger allebei, dus ik begon eerst met turnen, want dat deed mijn moeder vroeger, maar ik was super stijf dus dat vond ik niet leuk. Vervolgens ging ik kijken wat mijn vriendinnetjes op de basisschool deden, dansen was ik ook niet zo goed in, dus toen ging ik een balsport proberen. Ik ging toen een keer korfballen omdat ook kinderen uit mijn klas dat deden, maar dat vond ik niks. Toen kwam mijn opa met hockey en dat vond ik raar want niemand deed dat in mijn omgeving maar ik ging het toch proberen en toen vond ik dat super leuk! Daarnaast ging ik ook nog op tennis. 

 Wie is jouw sportheld? En welke vraag zou je hem of haar graag willen stellen?
Mijn sport held is Cristiano Ronaldo, het boeit hem niet wat mensen van hem vinden en hij blijft super goed zijn eigen ding doen en daar heb ik veel respect voor. Mijn vraag aan hem is; Hoe kan je al zo lang, elk jaar, een van de beste voetballers van de wereld zijn?

Cannot bind source type Lecoati.LeBlender.Extension.Models.LeBlenderModel to model type Infocaster.UmbracoAwesome.Longread.Models.AlsoRead.