Bedankt voor een geweldige NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. Tot volgend jaar !

sportambassadeur Jeugdfonds Sport & Cultuur: Marianne Vos

In een notendop 
Ik ben Marianne Vos, 32 jaar en mijn sport is Wielrennen. 

Sport 
Ik ben veldrijdster, wegwielrijdster en baanwielrenster en tweevoudig olympisch kampioen en twaalfvoudig wereldkampioen.

 Je bent ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Hoe belangrijk is het om te sporten als je jong bent?
Sporten is belangrijk op veel vlakken. Het gaat dan niet alleen om het belang voor gezondheid, maar ook het samen ‘spelen’ en ontwikkelen op persoonlijk vlak. Ik vind dat elk kind de sport moet kunnen doen die hij/zij graag doet. Lees meer over haar ambassadeurschap

Wat doet sport met jou? 
Vanaf mijn jeugd heeft sport mij gevormd. Het heeft me geleerd het maximale uit mezelf te halen, maar ook samen te werken met anderen, met teleurstellingen om te gaan en niet op te geven. De vrijheid van de fiets vind ik heerlijk; een ontdekkingsreis zonder grenzen.

Wat is jouw favoriete nummer (muziek) om op te trainen?
Ik fiets (bijna) nooit met muziek op, omdat ik graag naar het geluid van buiten en de natuur luister. Als ik toch een nummer moet noemen wat ik motiverend vind, is het 'Lose Yourself' van Eminem. Onze voormalige bondscoach gebruikte de tekst als motivatie op ons jaarplan en ik vond het daarvoor al een mooi nummer. Sindsdien heeft het een speciale betekenis.