18 t/m 27 september #NSW2020 | Onderdeel van de Europese Week van de Sport

Bas Tietema

Bas in een Notendop
Achternaam: Tietema,  24 jaar en hij woont in Zwolle 

Mijn sport 
Als 4 jarige ben ik op voetbal gegaan, de eerste keren moesten we een heuveltje op en neer rennen. Ik was volledig in tranen, ik wilde niet een heuveltje oprennen. Ik wilde met de bal spelen. Later door een kruisband blessure ben ik in aanraking gekomen met de wielersport war ik mee verder ben gegaan. En met succes Bas werd  3de bij de Parijs-Roubaix U23 en bij het NK Tijdrijden. Maar de mooiste prestatie is misschien nog wel zijn ambassadeurschap bij Fonds Gehandicaptensport waar hij zich hard maakt om iedereen het recht te geven om te kunnen sporten! 

Mijn sportheld  
Mijn sportheld is Derkek  Redmond, oud wereldrecord houder op de 400 meter.  Ik zal hem graag willen vragen hoe hij de aftocht samen met z’n vader beleefde op de Olympische Spelen. 

Hoe motiveer jij je om te gaan sporten?
Ik geniet van de mogelijkheid om te kunnen sporten. Sport is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Dus wanneer het even tegen zit, bedenk je dan hoeveel sport brengt in het leven en dat een mindere dag daar geen verandering in brengt.

Wat doet sport met je?

Sport geeft voor een heel groot deel betekenis aan mijn leven. Plezier, prestatie, het leert je de grenzen van je eigen lichaam kennen en het brengt je op plaatsen overal op de wereld. 

 Welk beroep vulde je vroeger in bij een vriendenboekje/poëziealbum van wat je later zou willen worden? 
Profvoetballer