18 t/m 27 september #NSW2020 | Onderdeel van de Europese Week van de Sport

Bo Kramer

In een notendop 
Mijn naam is Bo Kramer, 21 jaar en woon in Arnhem.

Sport 
Mijn sport is Rolstoelbasketbal, met het team ben ik twee keer Europees kampioen geworden in 2017 en 2019, wereldkampioen in 2018 en brons op de paralympische spelen 2016. Ik heb mijn hele leven altijd al veel gesport (voetbal en volleybal). Toen ik op een gegeven moment niet meer ‘staand’ kon sporten heb ik deelgenomen aan de paralympische talentendag van NOC*NSF, dit was eind 2012. Hier heb ik voor het eerst rolstoelbasketbal gespeeld en dit was liefde op het eerste gezicht!

Hoe motiveert jij jezelf om te gaan sporten? 
Ik heb een droom, en die droom is ook gelijk mijn motivatie. Natuurlijk heb ik ook wel is geen zin, maar dan denk ik altijd gelijk aan mijn droom. Die gaat niet uitkomen als ik bij ‘geen zin hebben’ niet ga trainen. Ik moet heel eerlijk bekennen dat zodra ik het veld op stap en in mijn stoel ga zitten ik altijd zin krijg om te trainen. Dus als hij er in de ochtend nog niet gelijk is, komt deze vrijwel altijd als ik begin met trainen. Misschien is dat wel mijn geluk, maar ik hoef mijzelf in die zin dus nooit echt te motiveren eigenlijk.

Wat doet sport met jou?
Sport geeft mij echt een doel en een droom om elke dag het beste uit mijzelf te halen. Ik wil de beste speelster ter wereld worden en daar ga ik alleen maar komen als ik elke dag heel hard train. Ik vind het dan ook ontzettend gaaf dat ik de kans krijg om elke dag aan mijn droom te werken. Een mooie bijkomstigheid is dat door het vele sporten in fit en gezond ben!

 Welk beroep vulde je vroeger in bij een vriendenboekje/poëziealbum van wat je later zou willen worden?
Ik wisselde er altijd 2 af: Voetbalster bij Ajax of juf op een kinderdagverblijf.