Bedankt voor een geweldige NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. Tot volgend jaar !

zo doe je mee als sportbedrijf

Tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek laten we heel Nederland zien dat iedereen kan genieten van sport en beweging. Want sport inspireert, sport verbindt en door sport zit je lekkerder in je vel. Kortom: ‘sport doet iets met je’. Dat is dan ook weer het thema van de NOC*NSF Nationale Sportweek dit jaar!   

Dat sport iets met je doet, weten jullie als geen ander. Jullie faciliteren dit immers. Helpen jullie ons daarom mee de sport te promoten?   

Schrijf je in en doe mee!  
Hoe hoger de deelname, hoe beter. Schrijf je in voor de NOC*NSF Nationale Sportweek, dan doe jij officieel mee en houden wij je op de hoogte van alle ontwikkelingen. Na inschrijving krijg je als eerste toegang tot de toolkit, inspirerende voorbeelden en bruikbare content die jij kan inzetten voor de sportstimulering binnen jouw regio.  

Stimuleer deelname onder sportclubs  
Een vitaal Nederland bereiken we niet alleen: hoe groter het draagvlak onder sportclubs, hoe meer sporters we samen bereiken in de NOC*NSF Nationale Sportweek. Activeer sportclubs om deel te nemen en help ons de sport te promoten!  

  • Wanneer je je inschrijft krijg je toegang tot de communicatie toolkit. In deze toolkitvind je diverse templates die je, indien gewenst, kan personaliseren om jouw sport te promoten tijdens de sportweek.   
  • Deel de sport-doet-iets-met-je verhalen uit jouw buurt op onze website en ook op social media en vraag sportclubs dit ook te doen. 
  • Organiseer activiteiten op basis van de geldende richtlijnen en wees creatief! Help sportclubsbij hun vraagstukken en de organisatie van passende hen sportieve programma. Er zijn tal mooie buitenlocaties in de omgeving, of mogelijkheden om te sporten op anderhalve meter afstand 

Doe mee op social media   
Laat jullie volgers op social media weten dat jullie meedoen aan de NOC*NSF  Nationale Sportweek. Deel mooie sportmomenten van jullie verenigingen, zoals opleidingsdagen, opendagen en andere verhalen en of activiteiten en roep clubs en andere sportfaciliteiten op om hun eigen #sportdoetietsmetje momenten te delen. Vergeet niet @nocnsf te taggen en gebruik de volgende hashtags:    

#NSW2020   
#BeActive   
#sportdoetietsmetje   

Organiseer sportactiviteit(en)  
Hebben jullie leuke ideeën voor sportactiviteiten? Overleg met de gemeente en de clubs en voer ze uit, des te meer geluid tijdens de sportweek, des te meer succes. Uiteraard wel op basis van de geldende richtlijnen, wees creatief! Jullie zijn de verbindende schakel tussen gemeente en de clubs, scholen etc. Alleen gezamenlijk kunnen we laten zien dat iedereen kan genieten van sporten en bewegen. Hoe gaaf is het als de lokale volleybalclub samen optrekt met de voetbalvereniging om een potje voetvolley te organiseren. Ondersteun clubs in de organisatie en overleg met de gemeente hoe je extra ruchtbaarheid kunt geven aan activiteiten. Vergeet niet alles op social media te plaatsen. Dan bereik je niet alleen nog meer mensen, maar inspireer je ook andere sportbedrijven en sportservices!